LGS birincisi Kayserili Yazel savcı olmak istiyor

LGS birincisi Kayserili Yazel savcı olmak istiyor

2024 yılı LGS sınavında yurt genelinde bütün soruları doğru cevaplayan ve 500 tam puan alan 352 öğrenci sınavın birincileri arasında yer aldı. 500 tam puan alan öğrenciler arasında Hacı Mustafa Gazioğlu Ortaokulu öğrencisi Yazel Alevci, sınav sonucunun kendisi için sürpriz olmadığını belirtti. 

Yazel Alevci; kendisini sıkmadan temposunu gitgide artırarak çalışma süreci yürüttüğüne dikkat çekerek, “ Sınava yavaş yavaş geçen yazdan beri çalışmaya başladım. Gitgide tempomu artırdım. Bu süreç içerisinde okuldaki etütlere katıldım. Kendimi sıkmadan çalıştım, sıkıldığım zaman müzik açarak müzik eşliğinde çalıştım. Yapamadığım soruları öğretmenlere sordum, bu süreçte öğretmenlerimin çok katkısı oldu. Ailem ve arkadaşlarımda bana motivasyon sağladılar” dedi. 

Yazel Alevci, lise tercihinin Kabataj Erkek Lisesi olduğunu kaydederken, “ Sınav sonucunun bana sürpriz olmadı. İlerleyen dönemlerde hukuk okuyarak savcı olmak istiyorum” dedi. 

Yazel'in annesi Hatice Alevci ise kızının emeklerinin karşılığını aldığını belirterek,” ailesi olarak moral ve motivasyon olarak yanında bulunduk. Kızımın bu dönemde mutlu olmasını sağladık. Sınav sonucu bizlerinde beklediği bir sonuçtu” ifadelerini kullandı. 

Yazel’in okul öğretmeni Şule Subaşı ise sınava yönelik sorular çözerek ve okuldaki etütler ile Yazel’i sınava hazırladıklarını ve bu şekilde tam puan aldığını ifade etti. 



LGS birincisi Kayserili Yazel savcı olmak istiyor

ERÜ İletişim Fakültesi'nde mezuniyet sevinci

Kocasinan'da okul inşaatları tamam

Hacılar ERVA Spor Okulu açılış için gün sayıyor

Melikgazi Belediyesi'nden Esentepe'ye yeni okul müjdesi

Büyükkılıç, yabancı öğrencilerin sertifika sevincine ortak oldu

Spor A.Ş'den Tomarza'da karne şenliği

ERÜ Eğitim Fakültesi yeni mezunlarını verdi

AGÜ 'Etki Sıralaması’nda dünya çapında ilk 200’de

ERÜ’den 2024 Etki Sıralaması’nda önemli başarı

ERÜ'nün yeni turizmcileri diplomalarını aldı

ERÜ'de başarılı akademisyenler ödüllendirildi

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak?

ERÜ’de ‘ERÜSMÜS+ Kültür Buluşması’ Düzenlendi

Bakan Tekin, yeni müfredatı onayladı

KAYMEK UZEM’de KPSS lisans ücretsiz online derslerine yoğun ilgi