LİSELERE GEÇİŞ SINAVI YAPILDI

LİSELERE GEÇİŞ SINAVI YAPILDI

ÖĞRENCİLER İYİ BİR LİSEDE EĞİTİM GÖREBİLMEK İÇİN TER DÖKTÜ?

Milli Eğitim Bakanlığınca gerçekleştirilen sistem değişikliği nedeniyle TEOG´un yerine getirilen ve bu yıl ilk kez düzenlenen Liselere Geçiş Sınavı giren öğrenciler iyi bir lisede eğitim görebilmek için ter döktüler? Ramazan ayına denk gelen sınav nedeni ile heyecandan sahurdan sonra uyuyamayan öğrenciler ve veliler erken saatlerde sınava girecekleri okulların bahçelerini doldurdular?

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın talimatıyla kaldırılan TEOG sınavı yerine, bu yıl Şubat ayında yapılması kararlaştırılan Liselere Geçiş Sınavı, yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de 68 okulda oluşturulan sınav merkezinde 19 bin 603 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi?

Bu yıl ilk kez düzenlenen sınav için öğrenciler sabahın erken saatlerinde, okulların önünde beklemeye başladı. Çocuklarıyla birlikte okullara akın eden veliler de, sınav boyunca yanlarında getirdikleri Kur´an-ı Kerim´den çocuklarının başarılı olması için dualar okudu. Veliler ve öğrencileri ilk kez düzenlendiği için ve sisteme aşina olmadıklarını için heyecanlı olduklarını, heyecandan dolayı sahur saatlerine kadar uyuyamadıklarını dile getirdiler?

İki oturum halinde uygulanan ınavın ilk oturumu sabah 09.30´da, ikinci oturumu ise 11.30´da başladı? Her bir oturumda öğrencilere çoktan seçmeli 90 soru sorulurken sınav sonuçlarının ise 22 Haziran 2018 tarihinde açıklanacağı öğrenildi?



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi
Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi
Kayseri Liseliler buluştu
İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler
Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak
Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi
Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi
Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret
3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor
Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret
19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası
Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”
Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi
Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı