LOKANTA ÇALIŞANLARINA BELGE SINAVI

LOKANTA ÇALIŞANLARINA BELGE SINAVI

Lokanta sektöründe çalışan 24 kişi, ustalık belgesi almak için sınava girdi.

Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse başkanlığında oluşturulan jüri, 24 kişiye uygulamalı sınav yaptı. Et ve sebze doğrayan, dönerlik et açan katılımcılara bazı yemeklerin yapılışı da soruldu.
Bir lokantada çalışan 22 yaşındaki Esma Vuruşaner de ustalık belgesi almak için yeteneğini ve becerisini ortaya koydu.
Sınav sonunda jürinin yaptığı değerlendirmede katılımcılardan 22'si ustalık belgesi almaya hak kazandı.
Oda Başkanı Köse, sektörde çalışanlara 2009 yılında belge zorunluluğu getirildiğini anımsatarak, ''Gıda sektörü birçok konuda hassasiyet gerektiriyor. Sunduğumuz hizmet, insan sağlığını direkt ilgilendirdiği için başta gıda ve iş yeri hijyeni olmak üzere sektör çalışanlarının yemek pişirme tekniklerini iyi bilmesi gerekiyor. Bu sınavı belirli aralıklarla tekrarlayarak sektör çalışanlarının tamamını belge sahibi yapacağız'' dedi.



“19 Mayıs milletimiz ve ülkemiz için gelecek adına atılan tarihi bir adımdır”
“Gençlik Yürüyüşü” Etkinliği gerçekleştirdi
Özel çocuklara "QR kodlu" koruma
"Güçlü Türkiye gençlerimizle gücüne güç katacak"
Başkan Yalçın: “19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önemli köşe taşlarından biridir”
Kayseri Üniversitesi 6 yaşında
Başkan Özdoğan: “Hacılar’da mozzarella peyniri üretilecek”
Başkan Yalçın’ın tarihi adımı ses getirdi
"Müzelerimiz 18 Mayıs'ta ücretsiz gezilebilecek"
Başkan Çolakbayrakdar’dan KOCAFEST'e davet
Melikgazi Belediyesi’nden nitelikli kurban pazar yerleri
“Eğitimlerle vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunuyoruz”
Başkan Büyükkılıç'a "SGK Haftası" ziyareti
Ulaşım AŞ'den yerli üretim ile yüzde 83'lük tasarruf
Büyükkılıç, İl Emniyet Müdürü Aydın’ı ağırladı