Bir pastanede düzenlenen sertifika törenine, Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, "Gıda ile yakın teması olan herkesin sağlık hijyen ve sanitasyon belgesini alması gerekiyor. Yaklaşık 7 ay önce çıkartılan yasa gereği portör muayenesi yaptırma zorunluluğu olan işletmelerde portör muayenesi kaldırılarak bunun yerine hijyen sanitasyon eğitimi zorunluluğu getirilmiştir. Bu nedenle düzenlenen ilk kursumuza katılan 35 arkadaşımız bu belgeyi almaya hak kazandı" dedi.
Osman Düşüngel Mesleki eğitim Merkezi Müdürü Selçuk Erdem ise, "5 Temmuz 2013`de çıkan yönetmelik gereği hijyen eğitimleri hayat boyu öğrenme genel müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında devam etmektedir. Bu eğitimler daha önce zorunlu olan portör muayenesi yerine zorunlu olarak getirilmiştir. Yönetmeliğin çıktığı tarihten itibaren 1 yıl içinde ilimizde mevcut çalışanlar bu eğitimden geçerek sertifikalarını almak zorundalar. Bu nedenle merkezlerimizde bu eğitimler yoğun bir şekilde devam etmektedir" diye konuştu.