Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, yaz aylarında sıcaklıkların artmasıyla birlikte tatlı ihtiyacının da arttığını, vatandaşların ucuz tatlı tercih etmemelerini söyledi. Köse konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:
“Maliyetinin altında hijyene önem vermeden, sağlıksız ve kayıtsız üretim yapılmaktadır.Merdiven altı olarak tabir edilen üreticilere dikkat etmek gerekir. Bunlar bir binanın bodrum katında ,mahalle arasında tuttuğu dükkanlarda sağlıksız,kaliteye önem vermeden ve kayıtsız üretim yaparak insan sağlığını tehdit ediyorlar. Unutmamalı ki; maliyet düştükçe kalitede düşüyor.Kaliteli malzeme ile ucuz ürün satmak mümkün olmayacağı için maliyetinin altında satılan tatlılara itibar etmemek gerekir. Kaliteli ve sağlıklı tatlıyı lokanta ve pastanelerden işin ehli kişilerden temin edebilirsiniz. Çünkü bu işyerlerini periyodik olarak Tarım İl Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve Belediyeler tarafından kontrol edilmektedir. Bakkallarda ve manavlarda satılan tatlılardan almamak gerekir.Günlük tüketilen işletmeler tercih edilmelidir.”
Orjinal Habere Git