MAZLUMDER:YÖK MİLLETİ DİNLEDİ

MAZLUMDER:YÖK MİLLETİ DİNLEDİ

Mazlumder Kayseri Şubesi, meslek liselerinin önündeki en büyük engel olan katsayının kalkmasına destek verdi. Katsayının kaldırılması, “YÖK milleti dinledi” şeklinde değerlendirildi.

        Mazlumder Kayseri Şubesi Başkanvekili Ahmet Taş, 28 Şubat 1997’de post modern darbe döneminde meslek liselilerin önünü kesmek için alınan kararın sona erdiğini ifade etti. Taş, bugüne kadar imam hatip liseleri başta olmak üzere yüz binlerce meslek liseli vatan evladı gençlerin üniversite hayallerini ortadan kaldırıp, onları istenmeyen insanlar yerine koyup, büyük haksızlık ve adaletsizliğe sebep olan üniversite sınavlarındaki katsayı adaletsizliğinin YÖK’ün almış olduğu karar ile son bulduğunu anlattı. 9 yıldır iktidarda olan AK Parti hükümetinin bu güne kadar birçok girişimine rağmen bir türlü muktedir olup kaldıramadığı ayrımcı ve dışlayıcı katsayı uygulamasının, YÖK’ün aldığı kararla ortadan kaldırılmasının başta meslek liseliler olmak üzere halk tarafından büyük bir sevinçle karşılandığını vurguladı.

        Kaş, açıklamasında şöyle dedi: “Mazlumder olarak, 13 yıldan bu yana uygulanıp yüz binlerce insanımızın hayallerini ortadan kaldırıp istikballerini sonlandıran katsayı adaletsizliğinin ortadan kaldırılmasını, adalet adına, insan hakları adına, toplum vicdanı adına olumlu bir uygulama olarak değerlendiriyor, insanlık adına bu kararından dolayı YÖK'ü tebrik ediyoruz.”



Mondi Home satışa çıktı
Başkan Palancıoğlu çölyak hastaları ile
TBMM’de gündem oluşturdu
E38'den Anneler Günü'nde annelere özel indirim
Pınarbaşı'ya mahalle mahalle tarımsal hizmet
"Hacılar'da taşkın riskini bertaraf edeceğiz"
AB hibesiyle güneş enerji santrali
İldem'de yollar daha konforlu hale getirildi
Şirintepe Akıl Küpü Kütüphanesi ve İkinci Bahar Evi açılıyor
Talaslı kursiyerlerden huzurevine ‘Anneler Günü’ ziyareti
İstihdam Fuarına ücretsiz ulaşım desteği
Erciyes gündoğumu büyüledi
Öğretmenler 2 gün iş bırakacak
Yahyalı ilçe sakinleri Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç'ı bağrına bastı
Tanıtım Fuarı'nda öğrencilerle iç içe