Yahyalı Belediyesi hazırlamış özel hazırlanan paketlerle Yahyalı Elmasını Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri İlçe Belediye Başkanları ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerine hediye etti. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Meclis salonu önünde kurulan elma standında Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk , Yahyalı Büyükşehir Meclis Üyeleri Ramazan Yapıcı, Mehmet Keçibaş ve Merve Sarıoğlu dilimlenmiş Yahyalı Elması ve elma suyu ikramında bulundular.
İkram sırasında açıklamalarda bulunan Başkan Esat Öztürk; “ İlçelerimizle beraber toplam yetmiş büyükşehir belediyesi meclis üyemiz var. Büyükşehir meclis üyelerimizin ve belediye başkanlarımızın İlçemizin en önemli ekonomik değerlerinden olan elmamızı daha iyi tanımaları ve elmamızı tatmalarını istedik. Kendilerine hazırlattığımız özel kutularda elmalarımızdan hediye ettik. Yahyalı son yıllarda elma üretimi konusunda Türkiye’de önemli bir üretim kapasitesine ulaştı. Yapılan büyük yatırımlar üretim kapasitemiz ile birlikte elma çeşitlerimizde artırdı. Önceleri üretim ağırlıklı olarak Amasya elmasındayken şimdi Starking, Golden ve Granny smith gibi elmalarımız da daha fazla üretilmeye başlandı. Yahyalı elması yetiştiği topraklardan aldığı kendi has kokusu ve aromasıyla marka haline geldi. Bizde Yahyalı Belediyesi ve meclis üyelerimizle birlikte Yahyalı Elması’nı en iyi şekilde tanıtarak, Yahyalı Elmasının marka değeri üst seviyelere çıkarmayı hedefliyoruz. “ dedi.
Yahyalı Belediyesinin standına gelerek, ikram edilen elmaların tadına bakan ve elma suyu içen Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise kısa bir konuşma yaptı. Başkan Büyükkılıç konuşmasında “ Yahyalı denince akla Allah dostları gelir, manevi önderlerimiz gelir. En önemlisi de elmadır, elma ile Yahyalı özdeşleşmiştir.” Dedi. Elinde bulunan elmayı örnek göstererek konuşmasına devam eden Memduh Büyükkılıç “ İşte ürünü görüyoruz, hakikaten artık elma üretimini bilimsel olarak yapıyorlar. Artık elma bahçesi değil, yüzlerce dönüm elma çiftlikleri kurmaya başladılar. Bu işi profesyonel şekilde yapmaya başladılar. Bölgedeki soğuk hava depolarıyla muhafaza edip pazarlıyorlar. Ben Yahyalı Elması’nı herkesin tatmasını istiyorum. Değerini de bulması istiyorum. Bu anlamda da değerli Belediye Başkanımız ve meclis üyelerimiz gerekli çalışmaları yapacaklar, elma en güzel şekilde değerlenecek, oradaki üretici kardeşlerimiz emeğimize değdi diyecekler.” dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediye Başkanları ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, Yahyalı Elması ikramı ve elma hediyesinden dolayı Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’e teşekkür ettiler.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.
Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...
Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.