Kültür-Sanat
26 Ağustos 2022 - 14:40
Güncelleme: 26 Ağustos 2022 - 14:40

Medeniyetler şehri Kayseri’nin tarihine sahip çıkıyor

Medeniyetler şehri Kayseri’nin tarihine sahip çıkıyor

Medeniyetler şehri Kayseri’nin tarihine sahip çıkıyor

EDİTÖR

Haber Merkezi

Haberi Sesli Oku

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 6 bin yıllık geçmişinde değişik uygarlıklara ev sahipliği yapmış kadim kent Kayseri’de birçok bölgede tarihi mekân ve eserlere sahip çıkarak, şehrin turizm potansiyelini artırıyor.
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç önderliğindeki Büyükşehir Belediyesi, zenginlikler şehri Kayseri’de turizme yönelik çalışmalar çerçevesinde insanlığın öğrenmesini, tarihin derinliklilerine yönelmesini sağlayacak projelere imza atıyor. Kayadan oyma kiliselerin yanı sıra sayısız peri bacası bulunan Yeşilhisar ilçesi Soğanlı Bölgesi’nde Soğanlı Meydan Kentsel Tasarım Projesi için yer teslimi yapılırken ve yürüyüş yolları hayata geçirilirken, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in talimatları, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın destekleri ve İl Kültür Turizm Müdürü Şükrü Dursun’un işbirliği ile hazırlanan Tahtalı Kilise restorasyon projesi de tüm hızıyla sürüyor. Birçok medeniyetin yaşadığı, çok sayıda kilise ve peri bacasının yer aldığı Erdemli ve Soğanlı Vadisi eserleri için çevre düzenleme ile arkeolojik kazı ve temizlik çalışmaları da aralıksız devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Valiliği’nin işbirliğinde İncesu ilçesinin simgelerinden olan tarihi Karamustafa Paşa Külliyesi içerisinde yer alan Arasta Çarşısı, yeni yüzüne kavuşarak, yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunuldu. Ayrıca İncesu ilçesi Örenşehir Mahallesi’nde devam eden ve İç Anadolu’nun en büyük mozaik yapısına ulaşılan arkeolojik kazı çalışmaları da sürerken, çalışmalar tamamlandığında tarih yeniden yazılacak. İncesu’daki tarihi kiliselerin de restorasyon çalışmalarını yürüten Büyükşehir Belediyesi, ilçede tarihi değerleri bir bir gün yüzüne çıkararak, turizmin gelişmesine büyük katkı sağlıyor.
Kayseri’nin kültür ve turizm değerlerini tanıtmaya ve yaşatmaya büyük gayret gösteren Dr. Memduh Büyükkılıç liderliğindeki Büyükşehir Belediyesi, Bünyan ilçesinde bulunan ve Sultan I. Alaeddin Keykubad tarafından 1232-1236 yıllarında inşa ettirilen Sultan Hanı ile 1240 yılında Selçuklu Veziri Celalettin Karatay tarafından yaptırılan Karatay Hanı Kervansarayı’nı da turizme kazandırma çalışmalarını sürdürüyor.
Başkan Büyükkılıç’ın talimatlarıyla Sarıoğlan ilçesinde 530 yılda birçok medeniyete ev sahipliği yapan Şahruh Köprüsü yanındaki Karaözü Mahallesi’ne Millet Bahçesi yapılarak, bölgenin turizm potansiyelini artıracak.
Büyükşehir Belediyesi, Kocasinan ilçesinde şifalı kaplıcaları, peri bacaları, eşsiz tarihi yapıları, kervansarayı, kadı evi ve muhteşem baraj manzarası ile adeta keşfedilmemiş turistik bölge olan Bayramhacı Mahallesi’nin de tanıtımı için çalışmalar yapacak.
Kayseri’nin kültür ve turizm değerlerini tanıtmaya ve yaşatmaya büyük gayret gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kayseri, dört bir yanı zenginliklerle dolu bir şehirdir. Ticaretin ve kültürün merkezi olan, 6 bin yıllık geçmişiyle değişik medeniyetlere ev sahipliği yapan Kayseri’nin tarih bakımından da zengin bir mirasa sahip olduğu malumdur. Kayseri, dokusunda söz konusu uygarlıklara ilişkin çok sayıda tarihi eseri ve değeri de bağrında barındırmaktadır” dedi.
Büyükkılıç, Kayseri Valiliği başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları ile birçok medeniyetin bıraktığı eserler ile eşsiz bir tarih ve kültür mirasına sahip olan Kayseri’de çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Şehrimizde tarihi eserleri canlandırmak, ayağa kaldırmak ve bir fonksiyon kazandırmak için başta Kayseri Valiliğimiz olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımız ile el ele, omuz omuza çalışmalarımız sürüyor” ifadelerini kullandı.
Ticari ve kültürel tarihiyle geçmişten geleceğe bir köprü görevi üstlenen kadim şehir Kayseri’de tarihe sahip çıkacaklarını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Kentin tarihi değerlerini ortaya çıkarmak adına yaptığımız çalışmalara devam edeceğimizi, tarihimize sahip çıkmayı sürdüreceğimizi paylaşmak istiyorum. Tarihiyle, kültürüyle, sporuyla, gastronomisiyle, turizmiyle, endüstri ve ticaretinin yanında Kayseri’yi daha iyi noktalara taşıma yönünde koşturmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Yahyalı'da koltuk kavgası kanlı bitti

Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.

Firari hükümlünün saklandığı yer yok artık dedirtti

Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.

Vekil Özsoy memleketi Yahyalı'da bakın hangi pankartla karşılandı?

AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.

Kayseri’de kaçak tütün operasyonu! İş yerinden kilolarca ürün çıktı

Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...

915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi

Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Kayseri’de kazıdan tarih çıktı! Meclis o yapı için harekete geçti

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.

Kayseri’de 39 taşınmaz satışa çıkıyor! Bünyan Belediyesi ihaleye gidiyor

Bünyan’da belediyeye ait 39 taşınmaz açık teklif usulüyle satışa çıkarılıyor. İhale 25 Mart 2026’da gerçekleştirilecek. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri’nin o ilçesinde örnek davranış! Bakkallar veresiye defterlerini kapattı

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde Ramazan ayında anlamlı bir dayanışma yaşandı. 6 bakkal, ihtiyaç sahibi vatandaşların veresiye borçlarını kapatarak mahallede büyük takdir topladı.

Bakanlık talimat verdi! Bakın şehit mezarlıklarına ne yapılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ramazan Bayramı öncesi talimat verdi, Türkiye’de ki bütün şehit mezarlıklarına bakın ne yapılacak?

Misafir ağırlayacaklar bunu denesin! Şehrazat tatlısı tarifi

Hem pratik hem de lezzetiyle dikkat çeken Şehrazat tatlısı, özellikle misafir sofralarının yeni favorisi oluyor. Şerbeti, kreması ve yumuşacık tabanıyla bu tatlıyı deneyen vazgeçemiyor. Detaylar Haberimiz'de...

Arıkan’dan APP plaka tepkisi: Dünyada radarlar füzelere, bizde plakalara çalışıyor!

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, iftar programında araç plakaları ve trafik cezalarıyla ilgili son düzenlemeleri eleştirdi. Arıkan, “Savunma sanayinin yanına bir de ceza sanayi kuruldu” ifadelerini kullandı.

Türkiye’ye yönelen füze son anda vuruldu! Parçaları Gaziantep’e düştü

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İran topraklarından ateşlenen ve Türk hava sahasına girdiği tespit edilen bir balistik füzenin Doğu Akdeniz’de konuşlu NATO hava ve füze savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildiğini açıkl

Kayserili vekil Bayar Özsoy öğrencilerle buluştu! Kariyer Günleri’nde dikkat çeken sohbet

Kayseri OSB Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi’nde düzenlenen Kariyer Günleri programında Kayseri Milletvekili Bayar Özsoy öğrencilerle bir araya geldi. Tecrübelerini paylaşan Özsoy, gençlerin sorularını da yanıtladı.

Aylarca açılmayan burun tehlike sinyali olabilir! Uzmandan kritik uyarı

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Yaşar Çokkeser, uzun süren burun tıkanıklığı ve koku kaybının nazal polip belirtisi olabileceğini söyledi. Uzmanlar, bu belirtilerin ihmal edilmemesi gerektiği konusunda uyarıyor.

Göçükte hayatını kaybeden madenciye yürek burkan veda! Arkadaşları tabutu kilometrelerce omuzlarında taşıdı

Kayseri’nin Develi ilçesinde maden göçüğünde hayatını kaybeden Bayram Bostancı, mesai arkadaşlarının omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı. Madenciler tabutu yaklaşık 2 kilometre taşıyarak vefa örneği gösterdi.

Kayseri’de Suriyeli sayısı düşüyor! Rakamlar açıklandı, dikkat çeken değişim

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı’nın yayımladığı son istatistikler, Türkiye genelinde olduğu gibi Kayseri’de de Suriyeli sayısındaki düşüşü ortaya koydu. 2025 yılında başlayan azalışın 2026’da da devam ettiği görüldü.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
9.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14