Tarih: 26.05.2017 18:17

MELİKGAZİ´DE TEMEL ATMA TÖRENİ

Facebook Twitter Linked-in

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Melikgazi Belediyesince Kazım Karabekir Mahallesi?nde yapılacak olan 184 Kentsel Dönüşüm Konutunun Temel Atma Törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Özhaseki Kayseri´nin kentsel dönüşüm konusunda önemli bir aşama kaydettiğini vurgulayarak ?Kentsel dönüşümün doğru bir mantıkla yapılması, sosyal donatı alanlarının da mutlaka içinde yer alması gerekiyor. Bunun için bakanlık olarak biz düzenlemeler yapıyoruz. Kayseri bu konuda şanslı. Yıllardır zaten bu işi başarıyla gerçekleştiriyor? ifadesini kullandı?
Kazım Karabekir Mahallesi´ndeki temel atma törenine; Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, AK Parti İl başkanı H.Cahit Özden, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, Mesleki Oda ve Dernek Başkanları, Melikgazi Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri ile muhtarlar ve çok sayıda semt sakini iştirak etti.
Aziz Şehitlerimizin anısına İstiklal Marşı ve Dua sonrası başlayan törende; Semt halkının ve kentsel dönüşüm istediklerini ve bu projeye sahip çıktıklarını yine birçok ev sahibinin gecekondularını kendilerinin yıktığını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç ?Bugün ilk etapta 4 bloktan oluşan 184 dairenin temelini atıyoruz. 2015 yılı TÜİK verilerine göre emlak değeri açısından en çok alım satım yapılan 10. İlçe olarak tespit edilmiştir. Bu çalışmalarımızın en büyük göstergesidir. Şimdiye kadar 5344 daire inşa ettik. Kazım Karabekir mahallesi bu kentsel dönüşüm ile sosyal, ekonomik ve toplumsal değişime uğrayacaktır. Kentsel dönüşüm projesini uygulayarak planlı ve sağlıklı şehirleşmeyi sağlıyoruz. Belediye olarak yolları açıyoruz. Kentsel dönüşüm için yeni binalar yapıyoruz. Semt pazaryeri inşa ediyor, çok amaçlı parklar yapıyoruz. Yani Kazım Karabekirartık eski Kazım Karabekir Mahallesi olmayacak. Hayırlı olsun! Burada olduğu gibi hizmetler zincirini tamamlayarak, her hafta bir tesisimizi bölge halkının hizmetine sunuyoruz? değerlendirmesinde bulundu?
Törene iştirak eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´de konuşmasında kentsel dönüşümün önemini vurgulayarak yapılacak olan bu çalışmanın çok detaylı ve uzman bir kadroya gerek duyulduğunu çünkü çalışmanın ekonomik, sosyal, toplumsal, çevresel gibi bir çok konuyu kapsadığını kaydetti.
Temel atma töreninde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise Kayseri´nin kentsel dönüşüm konusunda önemli bir aşama kaydettiğini dile getirerek, ?Kentsel dönüşümün doğru bir mantıkla yapılması, sosyal donatı alanlarının da mutlaka içinde yer alması gerekiyor. Bunun için bakanlık olarak biz düzenlemeler yapıyoruz. Kayseri bu konuda şanslı. Yıllardır zaten bu işi başarıyla gerçekleştiriyor. En ücra köşelerdeki yerler bile bugün dönüşüyor, değişiyor. Bizim tüm Türkiye´ye bunu yaygınlaştırmamız lazım? diye konuştu.

Bakan Özhaseki sözlerinin devamında Türkiye´de son yıllarda yaşananları ?Beka meselesi? olarak niteledi. Yaşananların neticesinde Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde güvenliğin sağlandığını dile getiren Özhaseki, ?Türkiye zor günlerden geçiyor. Son 2 yıldır yaşadıklarımız Türkiye´nin varlık yokluk meselesi? Geride bıraktığımız bir yıl içinde bu ülke harbe girdi. Hamdolsun başardık. Güneydoğu bölgesinde güvenliğimizi sağladık. 15 Temmuz gibi bir badire atlattık. Neredeyse 40 yıldır darbe yapılmıyordu. Kimse ihtimal vermezken, herkesin içinde duran sinsi FETÖ örgütü bir darbe girişiminde bulundu. PKK ile bir mücadele içine girildi, 10 binden fazla PKK´lı kazdıkları çukurlara gömüldü. Paçavralarını da onlarla beraber gömdük. İnşallah bir daha şehit haberi almayız. Bayrağımız dalgalanacak, ezanlarımız okunacaksa bu örgütlere karşı dimdik ayakta duracağız. PKK´nın şehir yapılanması bitti. Sağda solda saklanan az sayıda terörist de temizleniyor. Bunlar bir daha yaşanmayacak inşallah. Geçtiğimiz yıl atlattığımız bunca badireye rağmen Avrupa ülkelerinin iki katı büyüdük. Artık herkes işlerin hareketlendiğinden bahsediyor. Gelecek dönemlerde yeni yatırımlarla da büyümemizi hızlandıracağız? ifadelerini kullandı.


Video Haber


(26 MAYIS 2017) MELİKGAZİ´DE TEMEL ATMA TÖRENİ
BAKAN ÖZHASEKİ: ?KAYSERİ KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ŞANSLI?

Kayseri Haber Gazetesi

Orjinal Habere Git

— HABER SONU —