Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Melikşah Üniversitesi´nin kurucu vakfı olan Burç Eğitim Vakfı Mütevelli heyeti üyeleri ile ilgili ?nitelikli dolandırıcılık´, ?silahlı terör örgütü üyelik ve yöneticilik´ suçlarından açılan dava ikinci gününde mahkeme heyeti verdiği ara kararda dosyaların tefrikine ve davanın Nisan 2018´e ertelenmesine hükmetti?
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde sanıkların yoğunluğu ve güvenlik gerekçesiyle 250 kişilik Şehit Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun Konferans Salonu´nda görülen davanın ikinci günde başka suçtan tutuklu sanıklar Ahmet M., Ahmet T., Bülent Ü., Ekrem H., Halit G., Halit Ş., Hamdi K., Mahmut D.M., Mehmet F., Memduh Boydak, Necmi S., Veli D. ile tutuksuz sanıklar A.C, A. A., A. E., A. E., C.T., E.T., E.K., E.K., M.F.G, M.Ç., M.K., M.K., N.O., Ö.B., R. Ö. hazır bulunurken; diğer sanıklar Sıtkı Baş, Ertuğrul Topçuhasanoğlu, İlhan Miraboğlu ve Özcan Karasu´nun ise bu dava dosyasında firari sanık olarak yakalaması bekleniyor. 31 sanık hakkında, 16 farklı olayda yargılanan tüm sanıklar hakkında 25 müştekinin ´Fetullah Gülen Terör Örgütü´ adına hareket eden şüphelilerin dini inanç ve duyguları istismar ederek, kamu kurum ve kuruluşlarının aracı kullanmak suretiyle dolandırıcılık suretiyle arsalarını almaya çalıştıkları ve ´nitelikli dolandırıcılık´, ´nitelikli dolandırıcılığa teşebbüs´, ´silahlı terör örgütü üyelik ve yöneticilik´ suçlarından açılan davanın ikinci gününde başka suçtan tutuklu sanık Melikşah Üniversitesi Genel Sekreteri Sanık V,D,´nin ifadesinin alınmasının ardından, müştekilerin ifadeleri alındı.
Müştekilerin ifadelerinin ardından mahkeme heyeti, verdiği ara kararda dosyaların tefrikine, sanıkların bu dosya ile başka davalarda yargılandıkları dosyalar ile birleştirilmesine, bir kısım sanıkların ise bu davada yargılanmalarının devamına karar verilerek duruşmayı Nisan 2018´e erteledi.
(6 Aralık 2017) MELİKŞAH DAVASI´NDA DOSYALAR AYRILDI
DAVA NİSAN 2018´E ERTELENDİ?
Kayseri Haber Gazetesi
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.
Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.
Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.
Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.
Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.
Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.
Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.
Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.