?YETKİ MEMUR-SEN´DE OLACAK ?
Memur-Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan, Memur-Sen hizmet binasında bşr basın toplantısı gerçekleştirerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yapılacak toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde kamuoyunu bilgilendirdi? Kalkan ? Masada Kamu-Sen ve Kesk´de olacak ama imza atmaya yetkileri olmayacak, varlıkları kanuni olsa da meşru değildir. Yetki Memur- Sen´de olacak ? ifadesini kullandı?
Memur-Sen İl Binasında gerçekleştirilen basın açıklamasında kısa süre sonra memur sendikaları ile Çalışma Bakanlığı arasında başlayacak olan toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde üyelerine ve kamuoyuna bilgi veren Memur-Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan, sözlerine 27 Temmuz Salı günü Suriye´deki Türkmenlerine yardım malzemesi taşıyan tırlarla ilgili olarak bilgi vererek şunları kaydetti? ?27 Temmuz Salı günü Memur-Sen olarak Suriye´de bulunan Bayıbucak Türkmenlerine üyelerimizden kesilen paralarla, 3 tır yardım gönderdik, Büyükşehir Belediyesi ve Urfa´daki sivil toplum platformunun katkılarıyla beraber Kayseri Memur-Sen şubesi adına. O anda ihtiyaç olan Su, Çocuk Bezi ve Çocuk maması gönderdik. İnşallah bundan sonra da yardımlar devam edecek. Memur-Sen sadece ücret sendikacılığı yapmıyor. Ücret sendikacılığının yanında, nerede bir mazlum varsa, o mazluma çare olmak için yardımlarını, katkılarını devam ettiriyor.?
Kalkan sözlerinin devamında Çalışma Bakanlığıyla yapılacak toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde üyelerine bilgilendirme yaparak, Memur-Sen gibi konfederasyon olan Kamu-Sen ve Kesk´in de toplu sözleşme görüşmelerine katılacağını ancak imza yetkilerinin bulunmadığını vurgulayarak ?Resmi Gazete´de yayınlanan üye rakamlarını aktardı. Kalkan bu rakamlara göre diğer iki sendikanın toplu sözleşme esnasında masa olmalarına rağmen imza yetkisinin olmadığını hatırlatarak şöyle konuştu ?2015 yılı sendika üye sayılarına ilişkin olarak resmi gazetede yayınlanan tebliğe göre Memur-Sen´in üye sayısı 836 bin 505, Kamu-Sen´in üye sayısı 445 bin 729, Kesk´in üye sayısı ise 236 bin 203´tür. Bu üye sayıları göstermektedir ki; kamu görevlileri sendikacılığında zirve Memur-Sen´e aittir. Bu üye sayıları göstermektedir ki; kamu görevlileri, haklarını, taleplerini, beklentilerini ve güvenlerini Memur-Sen´e teslim etmeyi tercih etmektedir. Bu sayılar üzerinden ortaya çıkan tablonun arkasındaki başka gerçek Memur-Sen hizmet kollarının tamamında yetkili sendikalarıyla sahadadır, masadadır. Tabi burada ilginç bir duruma da dikkat çekmek istiyorum. Kamu görevlilerinin itibar etmediği küçülmeye, çökmeye ve erimeye başlayan iki konfederasyon kanun koyucunun merhametiyle toplu sözleşme masasında yer alacaklar. Kamu görevlileri nezlinde yetkileri yok, imza yetkileri yok, itiraz yetkileri yok, masada temsilcileri var. Bu çelişki kamu görevlileri sendikacılığının en büyük sorunu haline gelmiştir. Bununla da sınırlı değil, masada yetkileri yok saha da etkileri yok, ancak masa da toplu sözleşme hazırlayıp, masaya sunma durumları var. Konfederasyon ve sendika düzeyinde tek yetkili konumundaki Memur-Sen ailesi gerçeğine rağmen, Kamu-Sen ve Kesk, toplu sözleşme masasındaki varlıkları kanuni olsa da meşru değildir. Hukuki Değildir, nimet avcılığı yapma imkânını kullanan bu iki Konfederasyon, riskleri üstlenmekten ise azad edilmiş konumdalar.?
Kalkan sözlerinin sonunda hükümetten taleplerinin şu şekilde olacağını aktardı; kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine 2017 yılında; Birinci Altı Ayda %7, ikinci Altı Ayda %7 ve 1 Ocak 2017´den geçerli olmak üzere taban aylığına 100 TL Zam+ 2017 yılında üç aylık dönemlerdeki ekonomik büyüme oranı kadar Refah Payı artışı+Enflasyon farkı istiyoruz şeklinde istekleri olacağını vurguladı?
HABER: M. EMRE KİPMAN