Tarih: 24.01.2017 18:13

MERSİN MERKEZLİ 8 İLDE FETÖ/PDY OPERASYONU: 30 GÖZALTI

Facebook Twitter Linked-in

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı´nın talimatıyla, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması´na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgüt faaliyetlerine devam ettikleri ve finans sağladıkları iddiasıyla Mersin merkezli 8 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 30 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı´nca yürütülen çalışmalar devam ediyor. Müşteki, tanıklar, şüphelilerin ifadelerinden ve yapılan çalışmalardan yola çıkılarak 33 kişinin, 17-25 Aralık 2013´ten sonra FETÖ faaliyetlerine devam ettiği ve bu örgüte finans sağladığı belirlendi. Bunun üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı´nın talimatı doğrultusunda harekete geçen Mersin Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Mersin merkezli 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Mersin, Ankara, Kayseri, Konya, İstanbul, Kütahya, Kilis ve Kayseri´de operasyon düzenleyen ekipler, 30 şüpheliyi gözaltına aldı.
Operasyonlarda şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal, örgüte ait kitaplar, 3 adet tabanca ve 2 adet av tüfeği ele geçirildi.
Ekipler, soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 3 kişinin ise yurt dışında olduğunu belirledi.



23 OCAK 2017 KAYTV HABER paylaşan: kaytv

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —