TBMM Genel Kurulu’nda 239. sıra sayılı ‘Torba Yasa’ ile ilgili olarak şahsı ve grubu adına söz hakkı alan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, torba yasa ile ilgili olarak partisinin görüşlerini ve maddelerin açıklamasını yaptı. Vekil Ersoy Covid-19 pandemisi nedeniyle firmaların bilanço ve mizanlarında sıkıntı yaşandığını belirterek, "Bilanço ve mizanların düzeltilmesi için hem kasa affı hem de matrah artırımı yapılması gereli” değerlendirmesinde bulundu.
MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy, Kovid-19 pandemisi nedeniyle firmaların bilanço ve mizanlarında sıkıntı yaşandığını belirterek, "Bilanço ve mizanların düzeltilmesi için hem kasa affı hem de matrah artırımı yapılması gerekmektedir” dedi ve ekledi “Covid-19 döneminde firmalar bilanço ve mizanlarında maalesef sıkıntı yaşamaktadırlar. Bu bilanço ve mizanların düzeltilmesi için hem kasa affı hem de matrah artırımı, bize göre, yapılması gerekmektedir. Firmalar bozulan stoklarını, işletmelerinden çeşitli nedenlerle çekmek zorunda oldukları kasa mevcutlarını ve ortaklar cari hesaplarını düzeltmek için Hazineden uygun yollu yeni bir yapılandırılma çıkarılmasını beklemektedirler. Aksi takdirde yapılan incelemelerde firmalarımız vergi cezalarıyla karşı karşıya kalacaklardır, bu da maalesef çoğu firmanın zarar etmesine neden olacaktır. Gelir ve kurumlar vergisi mükellefleri işletmelerinde mevcut olduğu hâlde kayıtlarında yer almayan emtia, makine, teçhizat ve demirbaşları da envanterlerine ekleyebilmek için bu affı vatandaşlarımız beklemektedir. Yapılacak vergi affı ve matrah artırımları ülkemizdeki işletmelerin sigortası olacaktır. En kısa sürede uygulamaya konulmasıyla ilgili de vatandaşlarımızdan tarafımıza yoğun bir talep vardır.”
Konuşmasında Kayseri’ye de yer veren Ersoy, çiftçilerin sorunlarına da dikkat çekerek şunları kaydetti. “Kayseri'deki çiftçilerimizin beklentileri doğrultusunda Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankasından kullandıkları kredilerin de yapılandırma kapsamına alınması gerekmektedir.Çiftçilerimiz için tarımsal sulamada kullandıkları elektrikle ilgili faturalarında indirim yapılması ya da sulu tarım yapan çiftçilerimize destek verilmesi de uygun olacaktır. 16 polar şeker pancarı alım fiyatı 336 TL olarak açıklanmıştır. Girdi maliyetlerini de göz önünde bulundurarak pancar üreticisi mutlaka desteklenmelidir.”
Genel Kurulda, İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin ikinci bölümünün tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı.