MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, katıldığı Avşar Buluşmasında Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın yaptığı hizmetlerden övgüyle bahsederek, “Başkanımızdan Allah razı olsun” dedi.
MHP Talas İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen Avşarlar Buluşmasında konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Başkan Yalçın’ın çok değerli bir isim olduğunu belirterek, “Kayseri’nin yetiştirdiği, sadece eğitimci olarak değil, yerel yönetici anlamında da bu şehrin bağrından çıkan aynı zamanda Türkiye’ye mal olmuş bilgili, donanımlı ve kıymetli bir isimdir.” dedi.
“Türkiye’ye örnek projeler yaptı”
Özdemir, şehirde yaptığı hizmetlerle Başkan Yalçın’ın kendisini ispat etmesinin ardından Van’da kayyum olarak görevlendirildiğine dikkat çekerek, “Van’da da çok kıymetli hizmetlere imza atmıştır. Çözüm odaklı anlayışıyla aynı zamanda genç dostu ve vizyoner belediyecilik anlayışıyla Talas’a 5 yılda kaliteli ve örnek projeler yansıtmayı başarmıştır. Şimdiden önümüzdeki 5 yılda da başarılar diliyorum. Çünkü Talas’a kazandırdığı hizmet ve eserlere baktığımızda bir yandan tarihi dokuyu korumak, öbür yandan günün ihtiyaçlarını karşılamak ve bu ikisiyle beraber geleceği de planlamak gerçekten kolay bir iş değildir. En büyük nüfus hareketliliği Talas’ta yaşanırken Mustafa Yalçın Beyefendi doğru projelerle yönlendirmeyi başarmıştır. Şimdi inşallah genç odaklı yeni projelerle hizmetlerine devam edecektir. Bu anlamda üniversitelerimizle öğrenci yurtlarının bulunduğu bölgeye yapmış olduğu 7/24 Kütüphane Talas’a getirdiği hizmetler arasında benim şahsen en beğendiğim ve Türkiye’nin diğer bölgelerine örnek olacak projeler arasındadır. Talas Pati Evi ise ne kadar çevreci ve şefkatli bir belediye başkanı olduğunun göstergesidir. O yüzden Mustafa Başkanım sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Özdemir konuşmasının sonunda salonda bulunanlardan güçlü alkışlarla Mustafa Yalçın için destek sözü aldı.
“İyi bir sınav verdik”
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da 5 yıllık dönemde gerçekleştirdiği projelerden kesitler sunarken, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç önderliğinde 16 ilçemize hizmet ediyoruz. Bugüne kadar bize verilen emaneti yere bırakacak ya da yarıda bıraktığımız eserden dolayı mahcup edecek bir şey yapmadık. Sizlere hizmet etmenin gayretinde olduk. Birçok iş yaptık. Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Ağartan Projeler diye başladığımız çalışmalarda sayı 210’u aştı. Dönemimizin iki yılı koronayla geçti. Allah bir daha göstermesin. İyi bir sınav verdik. Sonrasında deprem felaketi yaşadık ve yaraları sarmaya çalıştık” şeklinde konuştu.
“Her yerde izimiz var”
“Tecrübemizle belediyecilik yaptık. Her yerde izimiz var” diyen Başkan Yalçın, “Zincidere 100. Yıl Mesire Alanından, Mevlana Meydan Projesine, kütüphanelerden Süt Evi Projesi ile tarım ve hayvancılığa kadar birçok alanda çalışmayı hayata geçirdik. Kırsala sahip çıkmayan şehri yönetemez. Kırsala gereken önemi vermenin sorumluğundayız. Bu nedenle geleceğimiz olan çocuklarımızın iyi bir şekilde yetişmesi için kütüphaneler yaptık. Türkiye’de üç tane olan 7/24 Kütüphane yaptık. Cami altlarından bina altlarına kadar kütüphane yaptık. 100 binaya 100 kütüphane projesi gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.
Kayseri’de Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, YouTube üzerinden yatırım vaadiyle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 28 şüpheliyi yakaladı. Elde edilen haksız kazanç 14 milyon TL’yi aşıyor, operasyonlar kararlılıkla sürüyor.
Kayseri Sanayi Odası’nda 23 Ocak’ta düzenlenecek panelde, MASAK sorguları, denetim süreçleri ve uygulamadaki sorunlara çözüm önerileri ele alınacak. İş dünyası ve mali müşavirler için rehber niteliğinde olacak.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, TBMM’de yaptığı konuşmada yerel basının önemine dikkat çekti. Basın İlan Kurumu’nun oranlarının makul seviyelere çekilmesinin yerel basın için hayati olduğunu vurguladı. Detaylar haberimizde...
Kayseri Şehir Hastanesi’nde ISS firmaları için yapılacak toplu iş görüşmesinde temizlik, taşıma ve garson kadroları için 50 kişilik alım yapılacak. Görüşmenin detayları ve başvuru koşulları merak konusu oldu. Detaylar Haberimizde
Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde İlçe Müftüsü Mustafa Nafi Çiftçi, resmi görevine başladı. İlçe Müftülüğü, Çiftçi’nin ilçeye gelişini memnuniyetle karşıladı ve yeni görevinde başarılar diledi.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi, uyuşturucu ticareti suçundan yargılanan A.U.’ya daha önce de aynı suçu işlemesi nedeniyle cezasını artırarak 22 yıl 15 ay hapis ve 192 bin 500 lira adli para cezası verdi.
Kayseri Devlet Hastanesi’nde acil serviste görev yapan sağlık personeline yönelik oryantasyon ve motivasyon eğitimi düzenlendi. Eğitimde hizmet kalitesinin artırılması ve personel uyumu ele alındı.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada emeklilerin yaşam koşullarına dikkat çekti. En düşük emekli maaşıyla geçinen vatandaşların sosyal adalet çerçevesinde korunması gerektiğini vurguladı.
Kayseri İyilik Abisi Derneği, Nusaybin’de Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen saldırıya tepki göstermek amacıyla Kayseri kent meydanında bin adet Türk bayrağı dağıtarak toplumsal farkındalık oluşturdu.
Kahramanmaraş’ta etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde 61 yol ulaşıma kapandı. Kayseri-Kahramanmaraş karayolu ise büyük araçlar ve kış lastiği olmayan araçlara geçici olarak kapatıldı. Detaylar Haberimizde...
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Sarız’ın tarımsal kalkınması, istihdamın artırılması ve iletişim altyapısının güçlendirilmesine yönelik projelerin tamamlandığını açıkladı. Detaylar Haberimizde..
U16 Milli Takımın, 26-30 Ocak tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek Dostluk Turnuvası aday kadrosu açıklandı. Aday kadroya Kayserispor'dan 2 futbolcu davet edildi.
Aşkın Genç, TBMM Genel Kurulu’nda İncesu’da meraların ve tarım arazilerinin imara açılmasına tepki göstererek, tarım alanlarının korunması çağrısında bulundu.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Erciyes Kayak Merkezi’nde bu sezon yerli ve yabancı turist yoğunluğunun sürdüğünü belirterek, misafir sayısında geçen yılın rekorunun aşılmasının beklendiğini söyledi.