Tarih: 05.07.2018 14:19

MİLLİ MÜCADELE MÜZESİ´Nİ

Facebook Twitter Linked-in

Büyükşehir Belediyesi´nin şehrimize kazandırdığı müzeler büyük ilgi görmeye devam ediyor. Tarihi Kayseri Lisesi ve milli mücadeleyi en iyi şekilde anlatan ve gelecek nesillere aktaran Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi´ni bu yılın ilk 6 ayında ziyaret edenlerin sayısı 50 bini aştı.

Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi tüm yönleriyle Kurtuluş Savaşı´nı, Anadolu´nun milli mücadeleye katkısını ve milli mücadele kahramanlarını anlatıyor. Müzede Sakarya Harbi´nde şehit düşen Kayseri Lisesi son sınıf öğrencileri için de aynı bir platform yer alıyor. Kayseri Lisesi´nin asırlık eğitim tarihini ortaya koyan bölümlerin de yer aldığı müzede örnek bir sınıf da bulunuyor.

Dijital müzeciliğin en iyi örneklerinden birisi olan ve bu anlamda Türkiye´nin önemli müzeleri arasında yer alan Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi sadece Kayseri´den değil Kayseri dışından da ziyaretçi çekiyor. Müzenin ziyaretçi sayısı bu yılın ilk 6 ayında 51 bin 118´e ulaştı. Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi, 30 Eylül´e kadar yaz sezonu boyunca pazartesi günleri hariç haftanın her günü 09.00-19.00 saatleri arasında gezilebilecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —