Güncel
22 Şubat 2018 - 17:51
Güncelleme: 22 Şubat 2018 - 17:51

MİLLİ SAVUNMA BAKANI CANİKLİ,

?HEM MÜTTEFİKLİK HEM TERÖRE DESTEK BİR ARADA OLAMAZ?

MİLLİ SAVUNMA BAKANI CANİKLİ,
Haberi Sesli Oku

Hava  Kuvvetleri Komutanlığı envanterine yakın zamanda giren yeni nesil ulaştırma uçağı A-400 M Uçağı Bakım Kabiliyeti Kazanım Töreni  Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli  ve  Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin iştirakleriyle Kayseri 2. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü´nde gerçekleştirildi?  Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli  törende yaptığı konuşmada projede emeği geçenlere şükranlarını sunup ?Türkiye toprak bütünlüğü için bedeli ne olura olsun güvenliği tehlikeye düşüren yapıları bertaraf etmek için mücadele edecektir. Hem müttefiklik hem de teröre destek vermek bir arada olamaz. Kim gelirse gelsin bu tehlike bertaraf edilecektir. Doğrudan veya dolaylı olarak hiçbir ülkenin terör örgütüne destek vermemesi lazım? ifadesini  kullandı?

Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine yakın zamanda giren yeni nesil ulaştırma uçağı A- 400M uçaklarının bakımı, ilk kez Kayseri 2´nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü´nde Airbus Türkiye´nin desteği ile gerçekleştirildi?

Bakımların Türkiye´de yapılmasıyla daha önce yurt dışına ödenen uçak başına ortalama 900 bin euronun milli bütçede kalmasının sağlandığı belirtildi. Kayseri 2`nci Hava İkmal Bakım Merkezi Fasbat tesislerindeki törene Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin yanı sıra   Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Garnizon ve 2`nci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı Hava Tuğgeneral Hv. Plt. Ercan Teke, yüksek rütbeli subaylar, Milli Savunma Bakanlığı`nın üst düzey yöneticileri ve Airbus firması yöneticileri ile Kayseri protokolü katıldı.                                                                                     

Buna göre, daha önce yurt dışında yapılan uçakların bakımı Türkiye´de de yapılabilecek ve aynı zamanda  yurt dışına ödenen uçak başına ortalama 900 bin euro da milli bütçede kalacak. Bu çalışma ile yurt dışında ortalama 6 ay süren bakımın 2 aydan daha kısa sürede tamamlanarak uçakların harekât etkinliğine katkı sağlandığı ifade edildi. 2´nci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü´nün bu başarısı ile bundan sonraki süreçte üretimi tamamlanmış uçakların konfigürasyonunun güncellenmesi kabiliyetinin de kazanılabileceği ve bu konuda Airbus firması ile ortak çalışma yapılması konusunda da görüş alışverişinde bulunulup, bazı incelemelerin de yapıldığı kaydedildi.   

Törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bugün yine Hava Kuvvetlerimizin gücüne güç katıldı. Her gün yeni bir başarıya şahit oluyoruz. A400M uçağının bakımlarını yaparak bu hale getiren yetkililere teşekkür ediyorum. Üzerinde yaşadığımız bu Anadolu coğrafyası en eski yerleşim yerlerinden birisidir. Bu coğrafya son dönemde mazlumların sığınma bölgesi olmuştur. Ne kadar mazlum insan varsa bu coğrafyaya gelmiş, burada birlikte güçlü olmuşuz. Hayatımızı devam ettiriyoruz. Bu coğrafya zayıf devlet kaldırmıyor. Gençliğimizde okuduğumuz kitaplarda ağabeylerimiz bize, 3 tarafımız denizlerle 4 tarafımız da düşmanlarla çevrilidir. Görüyoruz ki 4 tarafı çevrili düşmanlar bile az geliyor. Çok uzak coğrafyalardan bile geliyorlar. Şimdi ülkemizin güneyinde kilometrelerce öteden gelen ülkeler var. Niye buradasınız? Sanki orada aklımızla alay eder gibi birtakım cevaplar veriliyor. İşte orada IŞİD vardı onun için geldik diyorlar, sanki biz de inandık. Bunlar gittikleri hiçbir yere huzur getirmediler. Kan, gözyaşı ve ayırımcılık getirdiler" diye konuştu.

Milli  Savunma Bakanı  Nutrettin Canikli´de  sorunun Türkiye`nin dostlarının terör örgütleri ile görüntü vermesi olduğunu vurgulayıp "Buradaki sorun dostlarımızın terör örgütleri ile görüntü vermesidir. Bunun sürdürülebilir olmadığını ifade etmek istiyorum. Terör örgütü olan bir yapıyla ne amaçla olursa olsun ittifak edemezsiniz. En temel insan haklarını, değerlerini bu yola ihlal ediyorsunuz. Beklentimiz bütün dünyadan ve müttefiklerimizin bugüne kadar terör örgütlerine verdikleri desteği sonlandırmaları, ortaklığı bitirmeleri, silah ve mühimmatları da toplamalarıdır. Onun dışında bir çözüm mümkün değildir. Türkiye toprak bütünlüğü için bedeli ne olura olsun güvenliği tehlikeye düşüren yapıları bertaraf etmek için mücadele edecektir. O terörist yapıları ortadan kaldırmak zorundayız. Terör örgütleri ile iş tutanlar da mazlum milletleri karşısına almış olur. Artık müttefiklerimizin bu terör örgütlerinden kurtulma durumuna gelmesi gerekir. Bu konuda Türkiye elinden ne geliyorsa yapacaktır. Bu konuda hamle yapmada güçlük çekiliyorsa bu konuda o adımları biz atmada yardımcı oluruz. Hem müttefiklik hem de teröre destek vermek bir arada olamaz. Kim gelirse gelsin bu tehlike bertaraf edilecektir. Doğrudan veya dolaylı olarak hiçbir ülkenin terör örgütüne destek vermemesi lazım. Destek verse bile hiçbir şey değişmeyecektir. Suriye rejiminin Afrin`e girdiği ile ilgili iddialar var. Suriye rejiminin sonucu değiştirme kapasitesi yoktur. Terörün yanında kim olursa o da bizim hedefimiz olacaktır. Sorumlu aranacaksa senin teröristin yanında ne işi vardı dememiz gerekir. Teröre destek veren gruplar bizim hedefimiz haline gelecektir.? Şeklinde konuştu?

Haber Kaynak : Eray Sena KÖSEDAĞ

Kayseri'de 'Suça Sürüklenen Çocuklar' için değerlendirme toplantısı

Kayseri’de suça sürüklenen çocukların topluma kazandırılması amacıyla yürütülen “Sensiz Olmaz” projesinin değerlendirme toplantısı Vali Gökmen Çiçek başkanlığında gerçekleştirildi.

Kartal Kavşağına alternatif olacak yol bakın nereye açıldı?

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kent ulaşımını daha konforlu ve akıcı hale getirmek amacıyla hayata geçirilen alternatif yol projesinin tamamlanarak hizmete açıldığını paylaştı.

Kayseri’de günde kaç saat televizyon izleniyor? Türkiye verileri açıklandı

Televizyon İzleme Araştırmaları A.Ş. (TİAK) tarafından paylaşılan son verilere göre Türkiye’de günlük televizyon izleme süresi dikkat çekici seviyelere ulaştı.

Kayserili milli sporcu Çağdaş Kaya Avrupa ikincisi oldu

Gürcistan’da yapılan 2026 Avrupa Para Powerlifting Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan Çağdaş Kaya, Kayseri’de görkemli bir törenle karşılandı.

Peş Peşe Depremler Sonrası Naci Görür Uyardı: O Bölge Riskli

Türkiye’nin farklı illerinde art arda meydana gelen depremler sonrası Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den dikkat çeken açıklama geldi. Görür, özellikle bir bölgedeki fay hattına dikkat çekerek uyarıda bulundu.

Kartal Kavşağı projesinde gözler sökülen ağaçlarda! Bakın ne yapıldı?

Kartal Katlı Kavşağı Projesi devam ederken alternatif yol açma çalışmalarında etrafta bulunan ağaçlar söküldü. Başkan Memduh Büyükkılıç sökülen ağaçlara ne yapıldığını sosyal medya hesabından paylaştı.

Kayseri’de kuş cennetinde korkutan yangın! Günler sonra söndürülebildi

Kayseri'de, Sultan Sazlığı Milli Parkı'nda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin 3 gün süren müdahalesinin ardından söndürüldü. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayserispor ligde kalırsa kasası dolacak! Flaş karar

Süper Lig’de yayın gelirlerinin dağıtım sistemi değişti. “Şampiyonlar Payı” kaldırılırken, bu payın artık tüm takımlara eşit şekilde dağıtılacağı açıklandı.

Kayserispor’dan ayrıldı, formayı unuttu!

Kayserispor’da yıldızı parlayan Gökhan Sazdağı’nın Beşiktaş macerası beklendiği gibi gitmiyor. Tecrübeli futbolcu son haftalarda forma şansı bulmakta zorlanırken dikkat çeken bir tablo ortaya çıktı.

Yeşilay Kayseri heyeti Bünyan Kapalı Çocuk Cezaevi’ndeki gençlerle buluştu

7 Mart Yeşilay Haftası kapsamında Yeşilay Kayseri Şubesi yönetim kurulu üyeleri, Bünyan Kapalı Çocuk Ceza İnfaz Kurumu’nu ziyaret ederek gençlerle bir araya geldi. Detaylar Haberimizde...

Tomarza protokolü öğrencilerle iftarda buluştu

Tomarza Kaymakamı Selim Eser, kurum amirleri ile birlikte Tomarza Fen Lisesi İbrahim Kaptan Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilerle iftar programında bir araya geldi.

Tomarza’da Ramazan coşkusu: Büyükşehir’den dolu dolu etkinlik

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayı kapsamında düzenlenen "Büyükşehir ile İlçelerde Ramazan Etkinlikleri" programı Tomarza ilçesinde gerçekleştirildi.

Kayseri’de Bahar mı Geliyor, Kış mı Dönüyor? İşte 5 Günlük Tahmin

Kayseri’de hava sıcaklıkları gündüz bahar havasını yaşatırken gece saatlerinde don seviyelerine kadar düşecek. Meteoroloji verilerine göre önümüzdeki 5 gün şehirde dikkat çeken bir sıcaklık farkı yaşanacak.

Bakanlık düğmeye bastı: O ürünler kullanımdan kaldırılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çevre için tarihi bir adımı daha hayata geçiriyor. Bu kapsamda daha temiz bir çevre için piyasada arzına son verilen ürünler açıklandı.

Market raflarında yeni dönem! Gıda ambalajlarında zorunlu değişiklik

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yeni düzenlemesi yürürlüğe girdi. Market raflarındaki birçok ürünün ambalajında artık dikkat çeken yeni bir işaret yer alacak. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri’de eğitim gören öğrencilerden Türkiye birinciliği

Brown–Mosten Müvekkil Danışmanlığı Yarışması’nın Türkiye etabında Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri birinci oldu. Başarılı ekip, Türkiye’yi uluslararası yarışmada temsil etme hakkı kazandı.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14