Güncel
05 Aralık 2014 - 21:14
Güncelleme: 05 Aralık 2014 - 21:14

MMO `ASANSÖRLERİN SON KONTROLLERİ` EĞİTİMİ DÜZENLEDİ

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Kayseri Şubesi tarafından `Asansörlerin son kontrolleri` eğitimi düzenlendi.

MMO `ASANSÖRLERİN SON KONTROLLERİ` EĞİTİMİ DÜZENLEDİ

EDİTÖR

admin

Haberi Sesli Oku

Toplantıda bir konuşma yapan MMO Kayseri Şube Başkanı Ersin Fener, "Geçmişte gerek ilimizde, gerekse ülkemizde asansör kaynaklı, yaralanmalı ve ölümle sonuçlanan birçok kaza meydana gelmiştir. Bildiğiniz üzere 2011 yılından itibaren asansör periyodik kontrolleri yasa gereği zorunlu hale getirilmiştir.
Asansör periyodik kontrollerinin zorunlu olmasına müteakip, ilimizde hizmet veren gerek insan gerekse yük taşımacılığında kullanılan asansörler, yönetmelikler dâhilinde belediyelerce protokolleri yapılan A tipi muayene kuruluşlarınca denetlemeye başlanmıştır. Denetlemeler sonucunda hizmet veren birçok asansörün yönetmeliklere ve güvenli kullanıma uygun olmadığı gerçeği ortaya çıkmıştır" dedi.
Fener ayrıca, "Bu asansörlerin yönetmeliklere uygun olması ve güvenli kullanılabilmesi için bir takım revizyonların yapılması gerekmiş, bu durum ise vatandaşlarımıza ilave maddi yükümlülükler getirmiştir. Gerek, geçmişte yaşanan asansör kazalarını, gelecekte önlemek, gerekse günümüzde yeni yapılan asansörlerin tekniğine ve yönetmeliklere uygun olup olmadığının denetlenmesi, ruhsatlandırılması ve vatandaşlarımıza ilave revizyon külfetini ortadan kaldırma adına, asansör olarak ifade edilen taşıyıcı makinaların güvenli kullanılması adına, sektörde hizmet veren, gerek belediye çalışanı, gerek kamu çalışanı, gerekse yapı denetim şirketlerinde çalışan meslektaşlarımızın asansörlerin son kontrollerini eksiksiz yapabilmeleri gerekmektedir.
Bilindiği üzere asansörlerin periyodik kontrol hizmeti Türkiye genelinde birçok ilde Makina Mühendisleri Odasınca başarılı bir şekilde verilmektedir. Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi olarak, ilimize bağlı bazı ilçelerde ve temsilcilik olarak hizmet verdiğimiz birçok ilde bu hizmeti en iyi şekilde verme gayreti içerisindeyiz. İlimiz genelinde hizmet vermediğimiz ilçelerimizde de, kamusal sorumluluk duygularıyla verilen hizmetlerin takipçisi ve üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirme anlayışı içerisindeyiz" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor yenilgisiyle Kayserispor’un serisi sona erdi

Sarı kırmızılı ekip üç haftalık serinin ardından sahasında kaybetti. Maçın sonucu kadar sezon boyunca dikkat çeken bir istatistik de öne çıktı.

Kocasinan Belediyesi’nden öğrencilere ücretsiz kahvaltı desteği

Kocasinan Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz kahvaltı kolileri evlerine teslim edildi.

Belediye Başkanlarına ait rapor yayımlandı Büyükkılıç'ın sıralaması dikkat çekti!

Medya Takip Merkezi tarafından hazırlanan Şubat 2026 "En Çok Konuşulan Siyasetçiler" raporunda Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın sıralaması dikkat çekti.

Erdal Altun: "Önümüzdeki yılı seçim yılı diye düşünüyoruz"

Saadet Partisi (SP) Kayseri İl Başkanı Erdal Altun, bütün partilerle sıcak temas kurabilen tek siyasi parti olduklarını söyleyerek, "Önümüzdeki yılı seçim yılı diye düşünüyoruz" dedi.

Rektör Prof. Dr. Altun, öğrenciler ile iftar yaptı

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, öğrencilerin iftar menüsüne destek veren Kayseri Ticaret Odası Başkan Yardımcısı hayırsever Hacı Bekir Kuzucu ile birlikte öğrencilerle iftar yaptı.

Aşkın Genç’ten çarpıcı hesap: Emekliye 4 bin değil 110 bin lira verilebilirdi

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Ramazan Bayramı öncesinde emeklilerin alım gücündeki kayba dikkat çekerek, kur korumalı mevduat uygulamasının kamuya yaklaşık 2,7 trilyon lira yük getirdiğini söyledi.

Büyükkılıç, gençlerle iftar sofrasında buluştu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Dursun Ataş: "Yılın ikinci çeyreğinden sonra emekli maaşında iyileştirme görülüyor"

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, gündemi değerlendirdi. Değerlendirmesinde ABD ve İsrail ile İran’ın içerisinde bulunduğu savaştan, ekonomiye kadar bir çok konuya değindi.

Baki Ersoy’dan taraftara çağrı: “TFF’yi etiketleyin!”

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.

Erling Moe'den hakem isyanı

Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.

Açıkalın'dan ilk açıklama geldi: "Aziz mübarek günü hak yiye yiye doymadınız"

Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.

Kayserispor’dan Trabzonspor maçı sonrası sert tepki! “Artık tesadüf değil”

Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.

Baki Ersoy ateş püskürdü: Allah belalarını versin!

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.

Kayserispor ilk yarıyı 2-0 geride kapattı: 1 kırmızı kart

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Gastro Kayseri Derneği’nden Kadınlar Günü etkinliği

Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.

Kayseri’de 6 yıl 3 ay hapisle aranan hükümlü yakalandı

Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14