MMO ŞUBE BAŞKANI AKSOY BACA TEMİZLİĞİ KONUSUNDA UYARDI

MMO ŞUBE BAŞKANI AKSOY BACA TEMİZLİĞİ KONUSUNDA UYARDI

“BACA TEMİZLİĞİ GİDERİ GAZ TASARRUFU OLARAK GERİ DÖNER”

Adım adım kara kışa yaklaşırken Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy haber ekibimiz aracılığı ile ilimiz sakinlerini uyararak gerek karbonmonoksit zehirlenmeleri, gerek ise gaz faturalarını düşürmek için vakit geçirilmeden baca temizliğinin yapılmasını tavsiye etti.

Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy haber ekibimiz aracılığı ile yaptığı uyarıda kar yağıp, kara kış başlamadan baca temizliğinin yaptırılması uyarısında bulunarak şunları kaydetti “İç Anadolu ciddi anlamda kış mevsimini geçiren bir bölgedir. Kömür çok fazla kalmadı, tamamen doğalgaza geçmiş durumdayız ama kömürlü sobalardan başlayalım. Sobayı nasıl yakarsınız, ne zaman yakmanız gerekiyor öncelikle bunun bilinmesi gerekiyor. Bir soba yakılacaksa öncelikle kömür koyduğunuz da tutuşturmasının üstten yapılması gerekiyor. Sobanın çok aşırı doldurulmaması gerekiyor. Lodos estiği an kömürlü sobaların yanmaması gerekiyor. Ters bir tepki oluyor ve bacadan çıkacak gaz rüzgârla birlikte evin içerisine geliyor ve zehirlenmelere neden oluyor. Gece yatarken sobanın sönmesi gerekin ona da dikkat etmemiz gerekiyor. Soğuk bir memleketteyiz ama can güvenliği için de bunların yapılması gerekiyor. Kömür kalitesi çok önemli bu konuda. En önemlilerinden biri de hem doğalgaz hem de sobalı evlerde baca temizliğidir. Her yıl bu bacaların temizlenmesi bizim nefes aldığımız gibi sobanın da o bacadan nefes alması gerektiğini unutmamamız gerekiyor. Bunları yaptığımız zaman daha güvende olacağımızı söyleyebiliriz.”

MMO Şube Başkanı Aksoy sözlerinin sonunda baca temizliği gideri gaz tasarrufu olarak geri döneceğini vurgulayarak “Her sene bu baca temizliğinin yapılması gerekiyor. Birkaç yılda bir temizlenen bacalarda bize sorun yaratabilir. Doğalgazlı bacaların temizliğinin akrediteli kuruluşlar tarafından yapılması gerekiyor. Bina Enerji Performans Yönetmeliği yayınlandı. Burada binalardaki bacaların yılda bir defa muhakkak ve muhakkak baca temizliğinin yapılması gerekiyor. Bunu da idarelerin kontrol etmesi gerekiyor. Burada ki sorumluluk tamamen bina yöneticisine ve bina sahibine aittir. Biz hep şunu söylüyoruz. Binalarda çok ciddi sayıda insanlar oturuyor. Yapılan baca temizliği bakımından sonra vatandaşlara tasarruf olarak da geri dönüşü sağlanıyor. Vatandaşlarımız bu baca temizliklerini kesinlikle yaptırmasını söylüyoruz.” İfadesini kullandı.



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı
Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu
Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor
Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti
Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet
Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu
“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”
CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti
Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı
Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi
Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu
Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği
Ekmeğe zam yolda
'Dijital yaşam ve iletişim'
Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül