Anafartalar-Şehir Hastanesi-Mobilyakent Tramvay Hattı İlk ray kaynağı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın onur konuğu olarak iştirak ettiği törenle yapıldı.
Belsin bölgesinde gerçekleştirilen Anafartalar-Şehir Hastanesi-Mobilyakent Tramvay Hattı İlk Ray Kaynağı Töreni’ne Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, ilçe belediye başkanları ile üst düzey yetkililer katıldı.
Törenin başlangıcında Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün, katılımcılara proje hakkında kapsamlı bir sunum yaptı.
Daha sonra kürsüye davet edilen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ilimizin yolcu ve yük taşımacılığında büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak şu bilgileri paylaştı “Uluslararası ulaşım koridorlarının merkezinde bulunan Kayseri, Avrupa, Asya, Ortadoğu arasındaki yolcu ve yük taşımacılığında büyük bir öneme sahip. Bu nedenle Kayseri’nin ulaşım ağını güçlendirecek her projenin öneminin farkındayız. Tüm ulaşım ve iletişim altyapısı projelerimizde Kayseri’yi bayındır kılmanın, Kayseri’yi geleceğe taşımanın planlarını yapıyoruz. 7 kilometre uzunluğunda 11 istasyondan oluşan projemiz, Kayseri’nin kent içi raylı toplu taşıma altyapısının gücüne güç katacak, ülkemizin yeşil ulaşım hedeflerini de destekleyecektir. İlk günden itibaren 300 personelle 7/24 esasına göre sürdürdüğümüz çalışmalarımızda kazı çalışmalarında yüzde 86, beton imalatlarında yüzde 78, ray montajında yüzde 75 oranında ilerlemeler kaydettik. Hattımızın mevcut tramvay sistemine bağlantı noktası olan Anafartalar istasyonunda ray kaynağı işlerini başlatarak, önemli bir kilometre taşını da geride bırakıyoruz. Birkaç ay içerisinde inşaat işlerini de tamamlayıp, elektronik, mekanik işlere hız vereceğiz.”
Kayseri’de pek çok projelerinin olduğunu, devam eden projelerinin bitirilmesini amaçladıklarını ifade eden Bakan Karaismailoğlu sözlerini şöyle noktaladı “Yapım çalışmaları sırasında Kayserililere rahatsızlık vermemek için şehir şantiyeciliğinin en iyi örneklerinden birini göstermeye çalıştık. Kayseri’nin 35 kilometre olan raylı sistem uzunluğunu 42 kilometreye, 55 olan istasyon sayısını da 66’ya çıkarıyoruz. Temin edeceğimiz 5 adet tramvay aracı ile Kayseri’nin 69 olan raylı sistem aracının sayısını da 74’e yükseltiyoruz”
Konuşmaların ardından, protokol tarafından kaynak yapım alanında Anafartalar-Şehir Hastanesi-Mobilyakent Tramvay Hattı İlk Ray Kaynağı Töreni gerçekleştirerek çalışmalara hız kazandırdılar.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.
Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.
Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.
Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...
Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.