MODERN DÖNÜŞÜME YEŞİL MAHALLE DE KATILDI

MODERN DÖNÜŞÜME YEŞİL MAHALLE DE KATILDI

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, imarlı ve modern yapılaşmayla kentsel dönüşüm sağlayan yerleşim birimlerine Yeşil Mahallenin de katıldığını söyledi.

Yeşil Mahalle`nin şehir merkezini yeni çevre yola bağlayan güzergah üzerinde olduğunu belirten Başkan Bekir Yıldız,"Son yıllarda stratejik önemi artmasına rağmen bir türlü imarlı, modern yapılaşma hareketini başlatamayan Yeşil Mahalle kentsel dönüşüm sağlayan imarlı ve modern yapılaşmaya başlayan yerleşim birimlerine katıldı" dedi.

 Mithatpaşa`da özellikle son 4 yıldaki imarlı, modern hızlı yapılaşmanın Yeşil Mahalle için iyi bir örnek ve itici bir güç olduğunu vurgulayan Başkan Bekir Yıldız,"126 hektarlık alana sahip olan Yeşil Mahalle de değişimi, gelişimi ve dönüşümü yakaladı. Erkilet Bulvarı`nın genişlemesi sonrası ana yol üzerindeki gecekondu ve eski yapılarda oturan vatandaşlarımız yolun karşı tarafında, 50 metre uzaklıkta bulunan Mithatpaşa`daki düzeni, rahatlığı ve konforu görünce harekete geçti. İmarlı ve modern yapılaşma sağlayan kentsel dönüşümde ben de varım dedi" şeklinde konuştu.

 Kayseri`de meskun mahal olan her noktanın imar planına aldıklarını vurgulayan Başkan Bekir Yıldız, " Biz belediye olarak her noktayı karış karış planladık. İmar hareketinin önündeki engelleri kaldırdık. Özellikle bu karmaşık bölgelerde hisseli tapuları ferdi tapuya dönüştürerek insanlara mülkiyet hakkı sağladık. 18 uygulamalarını da adaletli bir biçimde başarıyla uygulayınca engeller zaten karşınızda duramıyor. Argıncık, Barbaros`tan sonra modern kentsel dönüşümün en istekli ve hevesli noktası oldu. Yeşil Mahallede Argıncık ve Mithatpaşa gibi vatandaşlarımızı dönüşüme inandırdık, müteahhitler de bu gelişimden, dönüşümden para kazanabileceklerini görünce yol açılıyor, işiniz hız ve ivme kazanıyor. Dönüşümle beraber belediye hizmetleri de daha verimli ve hızlı biçimde yapılabiliyor" şeklinde bilgiler verdi.



İldem'de yollar daha konforlu hale getirildi
Şirintepe Akıl Küpü Kütüphanesi ve İkinci Bahar Evi açılıyor
Talaslı kursiyerlerden huzurevine ‘Anneler Günü’ ziyareti
İstihdam Fuarına ücretsiz ulaşım desteği
Erciyes gündoğumu büyüledi
Öğretmenler 2 gün iş bırakacak
Yahyalı ilçe sakinleri Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç'ı bağrına bastı
Tanıtım Fuarı'nda öğrencilerle iç içe
Talas’ta sinek ve haşerata erken önlem
Aspir yağının yeni adresi: Ağırnas
Kapuzbaşı Şelaleleri'ne turistik hamleler
İhalelerde 50 milyon 905 bin TL gelir elde etti
Çim alanını 1 günde biçebilen aracı temizlik filosuna kattı
Şeffaf Oda'da 120. buluşma
Esnaf odalarından Özdoğan'a hayırlı olsun ziyareti