Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan Karpuzatan`da ki Sucuk ve Pastırma üretim tesisilerinin modernizsyon çalışmalarındaki son durumu haber ekibimize açıkladı. Modernize çalışmaları kapsamında Karpuzatan`da faaliyet gösteren et kombinala
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan, 7 Ocak 2014`teki yönetmeliğe göre modernize çalışmaları kapsamında tüm et kombinalarının denetleneceğini belirterek, `` 31 Aralık 2013`te başvuru süresi sona erdi; fakat 15 Şubat`a kadar et kombinaları için ek süre verildi. Yeni bir ek süre verilmeyecek. Bu tariha kadar kurumumuza müracaat etmeyen firmalar değerlendirmeye alınmayacak. O yüzden, 15 Şubat`a kadar başvuruda bulunmaları gerekiyor`` diye konuştu...
1 yıllık süreyi yeterli bulmayan firmalar için ek süre verdiklerini belirten Özkan Kayacan, ``Amacımız Türkiye`deki en sağlıklı eti vatandaşlarımıza ulaştırmak, bu yüzden de modernize çalışmalarına önem veriyoruz`` değerlendirmesinde bulundu...
Göreve geldikleri günden beri Karpuzatan daki et konbinaları ile yakından ilgilendiklerini kaydeden Kayacan, ``Bu sorunu çözmek için elimizden geleni yapıyoruz. 2013 yılında Türkiye`deki nüfusa göre en fazla kesim yapılan Kayseri`de modern et kesimhaneleri oluşturmaya çalışıyoruz. 15 veteriner arkadaşımız Karpuzatan`da görev alıyor.`` ifadelerini kullanarak, istikrarlı yaklaşımla Karpuzatan`ın sorun olmaktan çıkarılacağını vurguladı...