MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

MUHTARLAR  GÜNÜ KUTLANDI

ERŞEN: ?MUHTARLARIMIZ, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR ?

ERŞEN: ?MUHTARLARIMIZ, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR?

19 Ekim Muhtarlar Günü yurt genelinde tülü  etkinliklerle kutlandı? Kutlamalar  kapsamında  Cumhuriyet  Meydanı´nda bir araya gelen ilimiz muhtarları adına günün anlam ve önemi  hakkında değerlendirmede  bulunan   İç Anadolu Muhtarlar Fedarasyonu Genel Başkanı İbrahim Erşen, ?Muhtarlarımız, demokrasinin temel taşıdır. Toplumun her kesimini hiçbir ayrım yapmadan temsil etmektedir? ifadesini  kullandı?

Günlerini  kutlamak üzere  Cumhuriyet meydanında  bir araya gelen muhtarlar  Ata´nın manevi huzuruna çıkıp  saygı duruşunda  bulunup, bağlılıklarını sundular  ve çelenk bıraktılar?

Saygı duruşu sonrası  katılımcılara hitap ede  İç Anadolu Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı İbrahim Erşen, 1913 ve 1933 yıllarında kesintiye uğrasa da muhtarlık müessesinin 187 yıldan bu yana var olduğunu  hatırlatıp, Muhtarlar Günü kutlamalarının ise 2015 yılından bu yana yapıldığını belirterek  Muhtarlar Günü´nü ilan eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümet yetkilileri, TBMM ve Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Yönetim Kuruluna  şükranlarını sunduktan  sonra muhtarların köy ve mahalle sakinleri ile devlet kurumları arasında aracı rol oynadığını dile getirerek  ?Muhtarlar gününde muhtarlık ve muhtarlarımızın karşılaştığı sorunlar ve bu sorunlara çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını kurarak geleceğe yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim Muhtarla Günü belirlenmesi uygun görülmüştür. Demokrasimizin kılcal damarları olan muhtarlarımızdır?  diye konuştu.                                                                                         

Muhtarlar Günü kutlamaları kapsamında günün  ilerleyen dakikalarında Veli Süleyman Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanı  Mustafa Çelik´i ziyaret ederek  çalışmaları için destek istediler?                                                                         



“madde bağımlılığı” eğitim programı
İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği
Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor
Uğurevler’e modern pazar yeri
yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor
Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik
Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı
“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”
Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor
Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak
Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor
Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi
Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek
Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi
Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı