MÜTEŞEBBİS RUHUN HAYAT BULDUĞU BİR ŞEHİR

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere ilimize gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi kendisine ev sahibi konumunda refakat eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile birlikte akşam saatlerinde AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Ziyarette ko

MÜTEŞEBBİS RUHUN HAYAT BULDUĞU BİR ŞEHİR
Güncel 7.09.2014 22:55:21

EDİTÖR

admin

Haberi Sesli Oku

Kayseri’de bir dizi ziyarette bulunan  Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ziyaretlerinin sonuncusunu  Ak Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek gezisini noktaladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş`nda  iştirak ettiği ziyarette   ilk olarak kürsüye çıkan Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden; Kayseri olarak aynı günde 3 bakan ve Grup Başkanvekilini  ağırlamanın büyük bir mutluluk olduğunu ifade ederek “ Her birine ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Umarım Kayseri’den memnun kalmışlardır. Ziyaretleri hayırlı işlere sebep olurlar inşaallah ” ifadesini kullandı.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’yi Kayseri’ de görmekten mutlu olduğunu belirterek sözü Zeybekçi’ye devr etti.

 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise sözlerine  “Kayseri`de olmaktan büyük mutluluk duydum" diyerek başladı ve "Kayseri`yi seçimlerde gösterdiği başarıdan dolayı kutluyorum. Kayseri, müteşebbis ruhun hayat bulduğu bir şehir. Güzel örneklere ismi konulan Kayseri, çok anlatılan güzelliklere de örnek olmuş bir şehir. Türkiye`nin önüne koyduğumuz hedefi anlatırken,Kayseri`nin güzelliklerini birer örnek olarak anlatıyoruz. Bugün gördüğümüz Kayseri, koyduğumuz hedeflere ulaşma noktasında bize umut veriyor” diye konuştu.

 

Bakan Zeybekçi sözlerinin devamında ülke ekonomisinin atılım içinde olduğunu belirterek, "Yıl sonunda Türkiye hedeflediğimiz şekilde yüzde 4`ler seviyesinde büyüyecek" değerlendirmesinde bulunup; Dünya`da, Türkiye`nin biraz önünde giden Güney Kore`nin toplam ihracatındaki tek payının yüzde 25`e yakın olduğunu dile getirerek ,Kayseri`deki tabloyu görünce bu rakama ulaşacaklarına olan inancının arttığını vurguladı.

 

Sözlerinin sonunda AK Parti`nin ilk Cumhurbaşkanının Kayseri`den çıktığınıda hatırlatan Bakan  Zeybekci şunları kaydetti."Çok değerli saygıdeğer 11`inci Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, bizim partimizin gururu olarak, bayrak taşıyıcısı olarak da cumhurbaşkanlığı görevini muhteşem bir şekilde yerine getirdi. Daha sonra `dava arkadaşım`, `yol arkadaşım` dediği Başbakanımız, 12. Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan`a devretti. Onun için Kayseri bu anlamıyla da tarihe geçti. AllahKayseri`ye böyle güzellikleri her daim nasip etsin. Allah Birliğimizi beraberliğimizi daim etsin, kardeşliğimizi güçlendirsin, bu ülkeyi, bu milleti namerde muhtaç etmesin. `Namerde muhtaç olsun` diye deneyenleri de Allah mahcup etsin. Bu millet dualı bir millettir. Tarihi boyunca dizleri üzerine hiç çökmemiştir. Bu millet tarihi boyunca hiç aman dilememiştir. Kırılmıştır, ölmüştür, şehit olmuştur ama hiç aman dilememiştir. Aman diletmek isteyenler hep aman dilemek zorunda kalmıştır. Allah`ın izniyle bu memlekette kriz duasına çıkanlar, `bu millet namerde muhtaç olsun, ekonomik kriz çıksın, yeniden Türkiye IMF ve Dünya Bankası`na muhtaç olsun, IMF`nin memurları gelsin, Türkiye`yi yönetsin, Türkiye`ye ekonomi bakanı göndersin` diyenler hep avucunu yaladı, yalamaya devam edecek inşallah."

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.

Talas’ta 17 Aralık Şehitleri için duygu dolu buluşma

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Büyükkılıç: "Kayseri, Millî Mücadelenin sarsılmaz kalesidir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.

Kocasinan’da 11 yılda 1 milyon 67 bin ağaç toprakla buluştu

Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.

Büyükşehir'den 35 milyon TL’lik dev yaşam alanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.

Koyun otlatma meselesinden öldürülen adam toprağa verildi

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.

Kayseri’de inşaat firması iflas etti: Mahkemeden konkordato kararı

Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım değişti: Otobüs seferleri sınırlı günlerde yapılacak

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.