Tarih: 22.11.2013 09:54

OBEZ VE KİLO PROBLEMİ OLANLARA MÜJDE

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen toplantıda konuşan Develi Belediye Başkanı Recep Özkan, “İlçemizde kullanılıyor ama halk arasında bilinmeyen, 1960 yıllarında Türkiye’nin birçok yerinde kullanılan bir ürün. Bunun dolmasını tutun, helvasına kadar her türlü yemeği yapılabiliyor. Ekmeği de yapılabilir” dedi.
Erciyes Üniversitesi Develi Seyrani Ziraat Fakültesi Tarla Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Sancar Bulut, “GDO tartışmalarının yapıldığı bir ortamda, tabii ki pirinci ve bulguru kötülemek değil amacım. Alternatif olarak bu da pirinç ve bulgurun yapıldığı tüm yemeklerde kullanılabilir. Bu amaçla yola çıktık. İlimizde sadece Develi’de değil, ülkemizde Kastamonu ve Kars illerinde de yetiştirilebilir” dedi.
Yrd. Doç. Bulut, “Dolayısıyla besin değerinin yanında sindirimi ve hazmı da kolay. Ülkemizde 18 yaş üzeri insanların yüzde 70’inin kilo problemi olduğu, yüzde 35’inin ise obez olduğu açıklandı. Diyetisyenler bol lifli ve kepekli ürünleri tavsiye ediyorlar. Bu manada tam buğday unundan yapılan besinlerin insan sağlığı açısından faydalı olacağını düşünüyorum. Bunu tam buğday unu halindeki ekmek gibi yaptığımız zaman lifli kısmı da ekmekte olmuş oluyor. Midedeki yağları daha fazla çekmesini sağlar. Diyetisyenler bu nedenle kepekli ekmekleri tavsiye eder” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —