SÜTÜN SADECE SAĞLIKLI BESLENMEDE DEĞİL, DİĞER HASTALIKLARDAN KORUNMADA DA ÖNEMLİ BİR BESİN ÖĞESİ
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç haber ekibimize yaptığı değerlendirmede sütün sadece sağlıklı beslenmede değil, diğer hastalıklardan korunmada da önemli bir besin öğesi olduğunu söyledi.
Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç; obeziteyi önlemede sütün önemli bir besin kaynağı olduğunun altını çizerken şunları söyledi.
“Süt sağlıklı beslenmede önemli bir besin olmasının yanında hastalıkların iyileştirilmesinde de önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle son yıllarda adelosan dönemdeki obezite oranı çok yükselmektedir. Türkiye Avrupa Birliği ülkeleri içerisinde bu anlamda ikinci sırada yer almaktadır. Adelosan çocukların çoğunda şişmanlık maalesef son yıllarda artmış vaziyettedir. Bunu önlemenin bir yolu da süt tüketimini artırmaktır. Süt içerisindeki protein kaynakları vücudumuzdaki bazal metabolik hızımızı artırarak obeziteyi önlemede önemli bir besin öğesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun yanı sıra bazı hastalıklarda özellikle hipertansiyon sütün pozitif etkisi, obezitenin engellenmesinde önemli etkisi, kalp damar hastalıklarında kan yağlarının düşürülmesinde sütün bir takım pozitif etkileri var. Bu nedenle süt sadece sağlıklı beslenmede değil hastalıklardan korunmada da önemli bir besin öğesidir.”