Tarih: 04.02.2018 21:04

ODUN KÖMÜR FİYATLARI

Facebook Twitter Linked-in

Odun Kömürcü esnafı bu yıl işlerin düştüğünü belirterek, bir ton odun fiyatının geçen seneye oranla düşüşte olduğunu bunun yanı sıra  birinci sınıf kömürün fiyatının 900-950 civarında olduğunu söylediler.

Kayseri Oduncular ve kömürcüler sitesi esnafları bu yıl odun fiyatlarında geçen yıla göre düşüş olduğunu belirtiler.fiyatların dolara endeksli olduğun belirten esnaflar şöyle konuştu.

Çevre Bakanlığı normları 6400 civarında. Bunun üstünde örneğin Afrika Mozambik, Güney Afrika gibi kömürler var. Bunlarında alış fiyatları dolar bazında geliyor TL ile satılıyor. Dolar fonksiyonu oynadığı zaman fiyatlar ister istemez artıyor. Dolardaki gelişmeler etkin faktördür, yükseliş gösteriyor. Bugün mazotun benzinin fiyatlarında olduğu gibi, onlar yükseldikçe kömüre de yansıyor.  Mesela birinci sınıf kömür aldığınız zaman 8000 kalorisi var. Ortalama fiyatı 900-950TL civarında. İkinci kalite mal aldığınız zaman bunun fiyatı da 850 civarında. Afrika kömürü alırsanız 800 civarında. Sobaya 5 kilo Afrika kömürünü atarsınız 2 saat yanar, ikinci sınıf malı attığınız da ortalama 3 saat, birinci sınıf kömür ise 4,5-5 saat yanar. Birinci sınıf kömürler 200 gram civarında kül çıkar, ikinci sınıf kömürde yarım kilo civarında, Afrika kömüründe ise yaklaşık 1 kilo kül çıkar. Bu da tabi yakıtta tasarruf demektir.

Odunlarda, çam kapak odunları 500 TL, diğer odunlarda 600-650 TL civarında seyrediyor. 


Kayseri Haber Gazetesi Video Haber


(4 Şubat 2018) ODUN KÖMÜR FİYATLARI
BİRİNCİ SINIF KÖMÜRÜN FİYATI 950 TL

Kayseri Haber Gazetesi

Orjinal Habere Git

— HABER SONU —