Öğretmen cinayeti sonrası bir çıkışta Aşkın Genç’ten geldi: Bu sistem geleceği koruyamaz
CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, öğretmen cinayeti sonrası dikkat çeken bir açıklama yaptı. Detaylar haberimizde…
EDİTÖR
Tarık Sena Kösedağ
CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, İstanbul’un Çekmeköy ilçesinde öğrencisi tarafından uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden öğretmen Fatma Nur Çelik için bir mesaj yayımladı.
Genç, görev yaptığı okulda düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlanan öğretmenin ardından yaptığı paylaşımda, eğitim ortamlarında artan şiddet riskine dikkat çekti.
“Öğretmen, Bir Ülkenin Yarınıdır”
CHP’li Genç açıklamasında öğretmenlerin yalnızca ders anlatan kişiler olmadığını vurgulayarak, “Öğretmen; bir ülkenin yarınını inşa eden kişidir” ifadelerini kullandı. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Öğretmenler; yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözünü hatırlatan Genç, öğretmenlerin korunamadığı bir sistemin geleceğini de güvence altına alamayacağını dile getirdi.
“Güvenli Okul Politikaları Ertelenemez”
Eğitim kurumlarında şiddet riskine karşı önleyici mekanizmaların oluşturulması gerektiğini belirten Genç, güvenli okul politikalarının artık ertelenemez bir zorunluluk olduğunu kaydetti. “Öğretmene yönelen her şiddet, Cumhuriyet’in aydınlık hedeflerine yönelmiş bir tehdittir” diyen Genç, öğretmenlerin yanında olduklarını ifade etti.


