Tarih: 25.11.2011 10:27

ÖĞRETMENLER GÜNÜ MEZARLIKTA KUTLANDI

Facebook Twitter Linked-in

Muş’un Malazgirt ilçesinde İngi­lizce öğretmeni olarak görev ya­pan Ebru Mızrak Nayim, arka­daşlarının daveti üzerine Van’ın Erciş ilçesine gitti. Polis memu­ru eşi Oğuzhan Nayim ve 2 yaşın­daki oğlu Ahmet Aslan ile birlik­te arkadaşlarıyla bir kafede bu­luşan 26 yaşındaki Ebru Öğret­men, depremden sağ çıkama­dı. Cenazesi ertesi gün memleke­ti Kayseri’de toprağa verilen Ebru Öğretmen’den geriye, depremden saniyeler önce kafede çekilmiş fo­toğrafları kaldı.

 

Ebru Mızrak Nayim’in İldem’de bulunan mezarını ziyaret eden anne Hatice Mızrak ile baba Mu­harrem Mızrak gözyaşlarına bo­ğuldu. Ebru Öğretmen’in bu yılki Öğretmenler Günü, mezarı başın­da kutlandı. Anne Hatice Mızrak, “Buruk bir öğretmenler günü. Çok zor. Allah kimsenin başına vermesin. Yavrumun öğretmen­lik görevinde ki 2. senesini bura­da kutluyorum. Allah’ım kimse­yi yakmasın, acısını göstermesin. Diğer kızım da öğretmen o da ağ­layarak oradan öğretmenler gü­nünü kutluyor. Yavrum artık si­zin öğretmenler gününüzü kutla­yamam. Artık bana kızıp küsme­yin.” diye konuştu.

 

33 yıllık öğretmen olan baba Mu­harrem Mızrak ise, “Her yıl ço­cuklarım benim öğretmenler gü­nümü kutluyordu. Geçen sene iki kızımın öğretmenler gününü ben kutladım. Bu yıl bu buruk acı­yı yaşıyoruz. Kızım Ebru önce ve­kil öğretmenlik yaptı, o zaman öğ­retmenler gününü kutladığımda daha öğretmen olmadım diye ka­bul etmiyordu. Geçen sene kadro­su çıktı, sevinerek kabul etti. Bu yıl maalesef burada kutluyoruz. Bizim için çok acı. Allah’tan tüm Van depreminde şehit olan öğ­retmenlerimize baş sağlığı diliyo­rum” şeklinde konuştu. Ebru öğ­retmenden geriye Van depremin­den bir kaç dakika önce çekilmiş fotoğraflar kaldı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —