Tarih: 10.01.2012 09:57

OPERASYONDA İKİNCİ DALGA

Facebook Twitter Linked-in

Yapılan incelemelerin ardından operasyon için düğmeye basan polis, Gaziantep başta olmak üzere, Şanlıurfa, Yozgat, Nevşehir, Kayseri, Adana, Kahramanmaraş ve Hatay'da bazı kamu dairelerine ve evlere baskın yaptı. Operasyonda Kahramanmaraş Tarım İl Müdürlüğünde çalışan bir bayan gözaltına alınırken bir çok evraka el konuldu. Yine Hatay Ticaret Borsası'nda görevli iki memur gözaltına alınırken bazı evraklara incelenmek üzere el konuldu. Liderliğini H.K.'nin (42) yaptığı şebekenin İslahiye

ilçesinde tarım sektöründe faaliyet göstermek üzere paravan şirketler kurarak sahte evrak düzenlemek suretiyle kamu kurumlarını dolandırdıkları ve devleti ciddi mali zarara uğrattıkları öğrenildi. Şebekenin bugüne kadar paravan şirketlerle devleti 30 milyon TL zarara uğrattığı tahmin ediliyor.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan şüpheliler bugün sabahın erken saatlerinde adliyeyle sevk edildi. Şüpheliler için hazırlanan onlarca dosyada adliyeye götürüldü. Şüpheliler 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, kamu kurumunu zarara uğratma, rüşvet' gibi suçlardan adliyeye götürüldü.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —