Ramazan ayının yaz sıcaklarına denk gelmesi oruç tutan insanlarda en çok susuzluk hissi yaratmaktadır. Uzmanlar çok uzun süre susuz kalan vücudun sıkıntı yaşamaması adına bir takım tedbirler almasını öneriyorlar? Peki nedir bu tedbirler?
Özellikle yaz sıcaklarına denk gelen Ramazan`ın en büyük sıkıntısının su ihtiyacının gün içinde sosyal yaşamı zorlayacak seviyeye çıkması olduğunu vurgulayan beslenme uzmanları oruç tutan kişilere sıkıntı yaşamamaları adına bir dizi öneride bulunuyorlar ?
Uzmanlara göre iftarda ve sonrasında içilecek taze sıkım limonla yapılmış bol limonata ertesi gün için susuzluğu gidermede son derece etkili olacaktır?
İftarda ve sahurda Domates, şeftali, karpuz, kavun gibi sulu meyveler ve sebzeler tüketmek ertesi gün susuzluk çekmeme anlamında büyük bir adım olacaktır?
Uzmanları önerisine göre Ramazan ayı süresince olabildiğince sulu yemekler tercih etmek yine oruçlu kişilerin gündelik yaşamını kolaylaştıracaktır?
Taze sıkılmış meyve suları vücudun mineral ve sıvı ihtiyacını karşılayacağı için ertesi gün son derece fayda görülecek içecek tercihleri arasında yer alacaktır?
Yine sahurda maden suyu içmek vücudu mineral ve ihtiyaç duyulan tuzlar bakımından takvşye edeceği için sıvı tüketimini dengeleyerek susuzluğu giderecektir.
Bol bol süt içmek oruç tutan kişiyi hem açlık, hem de susuzluk bakımından ertesi gün rahat hissettirecek?
Süt ayrıca harareti keseceği için sıvı kaybını minimum düzeye çekecektir.
Uzmanlara göre yine Ayran´da ramazan ayının en çok tercih edilmesi gereken içecekleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır?.
Sahur ve iftar arası az az, sık sık su içmek vücudun sıvı kaybını tamamlayarak ertesi gün rahat bir oruç tutulmasına katkı verecektir diyen uzmanlar, hızlı ve çok miktarda su içmenin böbrekleri yoracağına dikkat çeken uzmanlar bu duruma dikkat edilmesinin altını çiziyorlar?
Sahurda acı ve baharatlı yiyecekler tüketmenin ertesi gün sıvı kaybını üst düzeye çıkartacağına dikkat çeken uzmanlar ramazan süresince olabildiğince baharatlı gıdalardan uzak durulmasını öneriyorlar?