Tarih: 18.09.2020 18:02

ÖZER PANDEMİ SÜRECİNDE EĞİTİMDE YAŞANAN SORUNLARA DİKKAT ÇEKTİ

Facebook Twitter Linked-in

CHP İl Başkanı Ümit Özer bir basın açıklaması gerçekleştirerek Pandemi sürecinde eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekip; parti olarak yaşanan bu sorunları çözmeye talip olduklarını vurgulayarak “Çocuklarımızın eğitimi, sorunlarına hep birlikte çözüm arayacağımız en temel alanlardan birisidir. Eğitim, sıcak siyasetin konusu olamaz” değerlendirmesinde bulundu.

CHP İl Başkanı Ümit Özer Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirdiği basın açıklamasında  pandemi sürecinde eğitimde yaşanan sorunları hatırlatıp  “Sorunları çözmeye talibiz. Ülkemiz ağır bir pandemi sürecinden geçmektedir. Bu süreçte tüm alanlarda olduğu gibi eğitim alanında da büyük sorunlar yaşanmaktadır. 18 yıllık AKP döneminde günü birlik politikalarla bilimsel, rasyonel, eşit koşullarla ulaşılabilir olmaktan çıkan eğitim sistemimiz pandemi koşullarında tamamen felç olmuştur” değerlendirmesinde  bulundu.

CHP İl Başkanı Özer sözlerinin devamında Yeni eğitim ve öğretim yılı pandemi koşullarında başlarken devlet okullarına giden öğrencilerden 3 milyon 17 bin 718 öğrencinin evinde internet, EBA üzerinden uzaktan eğitim alacak 754 bin 429 öğrencinin evinde ise televizyon bulunmadığını iddia ederek “ Bu çocuklarımızın eğitim alamayacağı bugünden açıktır. Çocuklarımızın eğitimi, sorunlarına hep birlikte çözüm arayacağımız en temel alanlardan birisidir. Eğitim, sıcak siyasetin konusu olamaz. Salgında eğitim sürecine ilişkin Sayın Genel Başkanımızın bu hafta açıkladığı 14 maddelik çağrımızı yineliyoruz” dedi ve ekledi. “Milli Eğitim Bakanlığına gerekli mali kaynak sağlanarak ivedi olarak 57 bin 340 derslik ihtiyacı giderilmelidir. Gerektiğinde bazı köy okulları yeniden açılmalıdır. Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynak sorunu yaşıyor ve bunu yapamayacağını söylüyorsa, yer tahsisi yapılmak koşuluyla CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanları bu yatırımı çocuklarımız için kendi illerinde yapmaya taliptir. Öğrenci başına düşmesi tavsiye edilen metrekareye çok daha hızlı bir şekilde ulaşmak için YÖK ile iş birliği yapılmalı. Üniversitelerin 2020-2021 öğretim döneminde açılmayacak fakültelerinin özellikle derslik, amfi ve konferans salonları gibi alanları doğrudan örgün eğitim sisteminin kullanımına tahsis edilmelidir. dersliklerin hizmete girmesi ile birlikte çocuklarımızın eğitimi için ihtiyaç duyulan 92 bin 165 öğretmenin ataması zaman geçirilmeden yapılmalıdır. Tüm öğretmenlere kadro verilmeli; kadrolu öğretmen, sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen garabetine son verilmelidir.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —