Tarih: 23.01.2021 16:20

ÖZER, UĞUR MUMCU'NUN SUİKASTİNİN YIL DÖNÜMÜNDE YAZILI BİR AÇIKLAMA YAPTI

Facebook Twitter Linked-in

Uğur Mumcu'nun suikastinin yıl dönümü vesilesi ile yazılı bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Ümit Özer aradan geçen 28 yılda hala cinayetin aydınlatılıp ve suçluların adalet önüne çıkartılamadığını hatırlatarak “Hain suikastin faili/ failleri hala bulunamadı. 'Devletin namus borcu' aradan geçen 28 yıla rağmen hala ödenmedi" ifadesini kullandı.

Uğur Mumcu'nun suikastinin yıl dönümü vesilesi ile yazılı bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Ümit Özer aradan geçen 28 yılda hala cinayetin aydınlatılıp ve suçluların adalet önüne çıkartılamadığını hatırlatarak şunları kaydetti. " Türkiye, cesur kalemini hain bir suikast sonucu kaybedeli 28 yıl oldu. Korkmadan yazdığı yazıları, araştırmaları, bazı kesimleri rahatsız etti. Hain suikastin faili/ failleri hala bulunamadı. 'Devletin namus borcu' aradan geçen 28 yıla rağmen hala ödenmedi. Reform yapmaktan bahsedenlerin öncelikle özgürlüklerin ve hakların kullanılabildiği bir ortam sağlaması lazım. Özgür basın ifadesini kullanabilmek için tek sesin çıktığı bir ortama değil daha fazla sesin duyulduğu bir ortama ihtiyacımız var. Uğur Mumcu gibi cesur yazarlarımızın suikastlere, saldırılara uğramaması için de siyasilerin onları hedef göstermemesi gerekir. Kendisi gibi düşünmeyenlere saygı duyulmadığı, hedef haline getirildiği ortamlar ülkemizi ancak geriye götürür."

CHP İl Başkanı Özer sözlerini noktalarken " Onlar inandıkları değerler uğruna hayatlarını kaybeden değerli insanlardı. Ülkemizin aydınlık bir geleceğe kavuşması için çabalayan bu insanları her zaman rahmet ve sevgiyle anacağız" değerlendirmesinde bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —