Tarih: 23.11.2018 21:04

ÖZHASEKİ ANKARA BÜYÜKŞEHİR,

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti 40 kadar büyükşehir ve il belediye başkan adayını bugün açıklayacak. Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki´nin Ankara, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç´ın da Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı kesinleşti. AK Parti´de merkez ilçelerde belli gibi.

AK Parti yerel seçimlerde ilk aday grubunu bugün açıklayacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Haliç Kongre Merkezi´nde cumartesi saat 14.00´de yapacağı aday açıklama toplantısı öncesinde bazı isimler medyaya sızdı.

 İstanbul için TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İzmir için eski bakan Nihat Zeybekçi´nin adının açıklanması beklenirken, Başkent için ise Kayseri Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki cumartesi Cumhurbaşkanı tarafından resmen ilan edilecek.

Bu arada AK Parti´nin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı da belli oldu. Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç dün öğle saatlerinde AK Parti Genel Merkezi´nden aranarak İstanbul´daki toplantıda hazır bulunması istendi. Dün Cuma namazını Alpaslan Camii´nde kılan ve cami çevresinde yapılan düzenlemeleri yerinde inceleyen Büyükkılıç daha sonra bölgede bulunan Besime Özderici Okulu´nu ziyaret etti. Burada öğretmenler odasında sohbet eden Başkan Büyükkılıç ?Başkanım kim aday oluyor?´ sorusuna, ?Biraz önce arayarak beni İstanbul´a çağırdılar. Genel Merkezimiz, Genel Başkanımız böyle bir görev verdi Allah utandırmasın´ diyerek adaylığını ilk kez ilan etmiş oldu.

1999 tarihinden bu zamana kadar Melikgazi Belediye Başkanlığı yapan Büyükkılıç 1995-1999 tarihleri arasında da Refah Partisi´nde Kayseri Milletvekili olarak TBMM´de bulunmuştu.

AK Parti Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Memduh Büyükkılıç´ın pazartesi günü adaylığı ile ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.

Öte yandan Kayseri´de 21 yıl süreyle başarılı bir belediye başkanlığı dönemi geçirdikten sonra milletvekili seçilen ve Parti´de Genel Başkan Yardımcılığı ve iki yıl süreyle de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapan hemşerimiz Mehmet Özhaseki de Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklandı.

 Öte yandan AK Parti´nin 16 ilçe belediye başkan adaylarını da belirlediği öğrenildi. İlçe belediye başkan adayları ile ilgili resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen Melikgazi´ye Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu´nun, Kocasinan´a mevcut Başkan Ahmet Çolakbayrakdar´ın aday gösterilmemesi halinde Büyükşehir Belediyesi Eski Genel Sekreteri ve halen Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevini yapan Mustafa Yalçın´ın, Talas´a ise AK Parti eski İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden´in aday gösterilmesi bekleniyor. Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı´nın Talas adaylığı teklifini ise kabul etmediği konuşuluyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —