Tarih: 22.11.2018 17:01

ÖZHASEKİ ANKARA´YA CUMARTESİ GÜNÜ AÇIKLANACAK

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki´nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına ?AK Parti adaylığı´ yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

AK Parti yerel seçim öncesinde ilk adaylarını yarın açıklayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın cumartesi günü İstanbul´da yapacağı açıklamada aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir´inde yer aldığı 40 kadar ilden belediye başkan adaylarının açıklanması bekleniyor. Açıklanacak isimler arasında Kayseri Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki´nin Ankara adaylığı da var.

AK Parti´nin cumartesi günü yapılacak aday açıklama programında 40 ilin büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlarının bir bölümünün açıklanması beklenirken, İstanbul´a TBMM Başkanı Binali Yıldırım´ın, Ankara´ya Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki´nin İzmir´e ise Ekonomi Eski Bakanı Nihat Zeybekçi´nin aday gösterilmesi bekleniyor.

Özhaseki adının Ankara´da ön plana çıkması ile birlikte çok sayıda STK ve meslek örgütü başkan ve yöneticileri ile Ankara´daki Kayserili derneklerinin temsilcileri de destek ziyaretlerinde bulundular.

Özhaseki, Ankara´dan aday olup olmayacağı yolundaki sorulara, bu zamana kadar yaptığı değerlendirmede mealen, ?Bizim adayız dememiz doğru olmaz. Cumhurbaşkanımızın takdirinde. Görev verilirse bismillah der yola çıkarız? demişti.

Kayseri´de 21 yıl süreyle başarılı bir belediye başkanlığı dönemi geçirmiş olan Mehmet Özhaseki milletvekili olduktan sonra, partide de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştu.

Özhaseki´nin Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığının açıklanmasından sonra Başkent´teki hemşeri derneklerinin de seçim sürecinde çok sayıda toplantıya ev sahipliği yapması bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —