RANDEVULU SÖKÜM TESELLÜM UYGULAMASINDAN MEMNUN
Kayseri Şeker´in 63´üncü kampanya döneminde başlattığı randevulu söküm ve tesellüm seferberliğine pancar taşıyan nakliyeciler de tam destek verdiklerini açıkladılar.
Boğazlıyan Taşıyıcılar Kooperatif Nakliyeci Murat Çelikadam, kampanya ile ilgili olarak, ?Bir nakliyeci olarak bugün götüreceğimiz tonajı pancarı biliyoruz bu uygulamanın iyice randımana oturmasını istiyoruz. Geçen sene bir sefer için 20 saat bekliyorduk. Şimdi ise günde 3-4 sefer atabiliyoruz önceden 24 saatte bir sefer yapabiliyorduk evi falan unutmuştuk? dedi.
Yeşilhisar Bölgesi Nakliyeci Selim Güzel ise, ?Randevulu sistemden nakliyeci olarak bizde memnunuz. Bu uygulama sayesinde sıramız geldiğinde gidiyoruz. Pancarı yüklüyoruz fabrikada 2 -3 saatte boşaltıp evimize geliyoruz. Daha rahat bir sistem oldu. Önceden sürekli günümüz fabrikada geçiyordu. Çocuklarımızı bile göremiyorduk. Ama şimdi artık gidiyoruz. Fabrikada rahatça aracımızı boşaltıyoruz, sonra evimize geliyoruz? diye konuştu.
Şarkışla Nakliyeci Yalçın Akıncı, ?Bu sistem özellikle biz şoförler ve çiftçiler için güzel oldu. Çiftçiler düzensiz söküm yapıyordu bunun sıkıntıları bize de yansıyordu. Giden araç Kayseri´den gelemiyordu. Masraflı oluyordu. Şoför yevmiyesi 60 TL bir kamyon orada 3 gün beklediğinde ben şoföre bunu vermek zorundayım. Çünkü geçimini bundan sağlıyor kendi cebinden yeme gibi bir lüksü yok. Çiftçilerde taşıyıcılarda uygulamadan herkes çok memnun? şeklinde konuştu.
Sarıoğlan Palas nakliyecisi Ahmet Öztürk ise sözlerini şöyle sürdürdü:
?Öncelikle ben aracımı kendim kullanıyordum arabamı bir buçuk günde boşaltıp geliyorduk. Şimdi 4 saate tekrar evimize dönüyoruz ve zaman kaybımız yok. Yakıt yönünden kaybımız yok, masraflarımız düştü. Şu anki uygulama çok güzel sabah ben listemi alıyorum. Kimin taşınacak pancarı varsa sıraya koyuyorum sökümünü yapıyoruz. Yüklüyoruz ve taşıyoruz. Çiftçi de sisteme uyuyor. Aman böyle olsun diyor. Randevusunu ben takip ediyorum. Ben sabah çiftçiye telefon açıyorum. O da Benim gelmeme gerek var mı siz alın diyor. Çiftçinin pancarın taşındığından haberi bile olmuyor. Tohum ekiyor tarla sürüyor. Başka işleri ile ilgileniyor.?