Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri pastırmasının Avrupa Birliği nezdinde tescil başvurusuna ilişkin kararın AB Resmi Gazetesi’nde yayımlandığını duyurdu.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kentin markası pastırmanın tescil başvurusunun AB Resmi Gazetesi’nde yayımlandığını duyurdu.
“Bu haberi duyurmaktan son derece mutluyum”
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri pastırmasının AB ülkelerinde de koruma altına alınacak olmasından dolayı son derece mutlu olduğunu ifade ederek, “Kıymetli hemşehrilerim, sevdalısı olduğumuz bu şehrin tüm değerlerine sahip çıkıyoruz. Her şeyin en iyisini hak eden siz değerli hemşehrilerimle bu güzel haberi paylaşmaktan da son derece mutluyum. Kayseri Pastırması’nın Avrupa Birliği nezdinde tescil başvurusu AB Resmi Gazetesi’nde yayımlandı. Anavatanı Kayseri olan pastırmamız AB tarafından ‘Mahreç İşareti Protected Geographical İndication-PGI’olarak kaydedilerek Avrupa Birliği’nde koruma altına alınacaktır” diye konuştu.
Başkan Büyükkılıç, tescil başvurusunun UNESCO Gastronomi Yenilikçi Şehirler Lisesi’nde yer alan Kayseri’ye hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.
Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.
Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.
Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.
Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.
Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.
Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.
Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.