Erciyes Üniversitesi Süleyman Çetinsaya İletişim Fakültesi’nin kurucu dekanı Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, üniversitedeki görevinden emekliye ayrıldı.
Yerlikaya için İletişim Fakültesi tarafından Erciyes Üniversitesi Botanik Alakart Restoran’da emeklilik töreni düzenlendi.
Etkinliğe, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Kayseri Bölge Müdürü Yahya Tekin, Medyanet Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Hamurcu, Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydın Şerbetcioğlu, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Akdağ ile fakültenin akademik ve idari kadrosu katıldı.
Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, törende yaptığı konuşmada, kariyeri boyunca iletişim bilimlerine değerli katkılarda bulunan Prof. Dr. İlhan Yerlikaya’nın emekliliğini kutladı.
Yerlikaya’nın hem akademik hem de yönetsel alanlarda özverili çalışmalarda bulunarak Erciyes Üniversitesi’nde iz bıraktığını vurgulayan Altun, Yerlikaya’ya teşekkür ederek emeklilik hayatında sağlık, huzur ve mutluluklar diledi.
İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Akdağ ise Prof. Dr. İlhan Yerlikaya’nın akademik yaşamı boyunca örnek bir duruş sergilediğini, fakültenin kuruluşunda ortaya koyduğu vizyonun sürdürüldüğünü belirtti. Akdağ: “Hocamızın emekliliğinin hayırlı olmasını diliyor, kendisine şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

-'BİR MASA BİR SANDALYE İLE BAŞLADIK
İletişim fakültesinin kuruluş sürecine dair anılarını paylaşan Prof. Dr. İlhan Yerlikaya da “Fakülteye bir masa, bir sandalye ile başladık. O dönem birkaç öğretim üyesi ve üç bölümle yola çıktık. Ardından televizyon, ajans ve fakülte gazetemizi kurduk. Bugün ise fakültemizin 42 akademik personel ile tüm alanlarda aktif biçimde faaliyet göstermesinden büyük memnuniyet duyuyorum.” dedi.
Fakültede elde edilen ödüllerin, akademik başarıların gurur verici olduğunu vurgulayan Yerlikaya: “Bunlar bizim için büyük bir iftihar vesilesi. Fakültemizin geldiği noktayı görmek, tüm emeklerin boşa gitmediğini gösteriyor.” diye konuştu.
Yerlikaya, uzun yıllar birlikte görev yaptığı mesai arkadaşlarıyla aynı çatı altında bir araya gelmenin kendisini duygulandırdığını belirterek, iletişim fakültesinin gelişim sürecine katkı sunmuş olmaktan duyduğu mutluluğu ve gururu dile getirdi.
Törende, Prof. Dr. İlhan Yerlikaya’nın iletişim bilimlerine sunduğu kıymetli katkılar, derin akademik birikimi ve öncü liderlik vasfı fakülte mensupları tarafından büyük bir saygı ve takdirle anıldı.
Fakültenin temel vizyonunu şekillendiren Yerlikaya’ya, üniversiteye uzun yıllar boyunca sunduğu özverili hizmetlerin bir nişanesi olarak, Rektör Prof. Dr. Fatih Altun tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Sümer Yenimahalle’sinde bulunan 75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek öğrencilerle buluştu. Detaylar Kayseri Haber'de...
Talas Belediyesi, rahmet, bereket ve arınma mevsimi olarak kabul edilen mübarek üç ayların başlangıcını, Regaip Kandili’nin huzur veren atmosferinde düzenlenen anlamlı bir programla karşıladı.
Kayseri'de Kocasinan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanı kadınlar, ilçede bulunan parkları kadın eli ile güzelleştiriyor.
Kayseri Şeker, 2025 üretim yılı kapsamında çiftçilere 4. söküm avansı olarak 200 milyon 727 bin TL ödeme yaptı. Toplam destek 672 milyon TL'yi geçti. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Girişimcilik Zirvesi’nde gençlerle buluşarak Kayseri’nin girişimciliğin merkezi olduğunu söyledi.
Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 930 paket bandrolsüz sigara ele geçirildi.
Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda Roma dönemi mezar steli ele geçirildi.
Hacılar Belediyesi; yöresel kültür mirasının korunarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla Hacılar bezinin coğrafi işaret almasına yönelik başlattığı çalışmaları kararlılıkla sürdürüyor.
Gelişim Ligi U-19 Kategorisi 8. Grup’ta 13. hafta karşılaşmasında Talas Belediyespor, Kayseri’de konuk ettiği Adana 01 FK’ya 3-1 mağlup oldu.
Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde masa sandalye üretimi yapan atölyede çıkan yangın ekipler tarafından söndürüldü.
Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.
Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.