Tarih: 22.11.2013 09:30

PROF. DR. SHROFF, ERÜ`DE KONFERANS VERDİ

Facebook Twitter Linked-in

Toronto Üniversitesi Çocuk Hastanesi Pediatrik Radyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Manoharr Shroff,’ın, Gevher Nesibe Hastanesi’ndeki “Çocukluk Çağında Epilepsi ve Görüntüleme” konulu konferansına, meslektaşları bir hayli ilgi gösterdi.
Konferansında çocukluk çağı epilepsilerinde kortikal displazinin önemine değinen Prof. Dr. Shroff, kortikal displazide oluşan lezyonların MR görüntüleme ile tespit edilebildiğini ancak bu lezyonların çok kolay gözden kaçtığı için radyologların lezyonları ararken çok dikkatli olması gerektiğine vurgu yaptı. Prof. Dr. Shroff, bu konuda EEG ve Video EEG’den faydalanabileceğini de kaydetti.
Konferans sonunda salondaki meslektaşlarının sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Shroff, Erciyes Üniversitesi Mustafa Eraslan-Fevzi Mercan Çocuk Hastanesi’nin Radyoloji Bölümü gezdi.
Çocuk Radyoloji bölümünü çok beğendiğini belirten Prof. Dr. Shroff, burada yapılan çalışmaları kendi çalıştığı hastanede yapılan çalışmalarla paralel gördüğünü söyleyerek, bölümde görevli doktorlara teşekkür etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —