Tarih: 28.05.2020 17:03

RAMAZANDAN SONRA DAHA SAĞLIKLI ŞEKİLDE BESLENMELİYİZ

Facebook Twitter Linked-in

Acıbadem Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Fatma İlhan Uçan haber ekibimize yaptığı değerlendirmede Ramazandan sonra hava sıcaklıklarının da yükselmesiyle birlikte beslenme şeklimizi değiştirmemiz gerektiğine dikkat çekip,  şekerli ve yağlı yiyeceklerden uzak durarak meyve-sebze ve bol miktarda su tüketme tavsiyesinde bulundu.

Acıbadem Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Fatma İlhan Uçan haber ekibimize yaptığı değerlendirmede Ramazan ayından sonra beslenme şeklimizi değiştirerek sağlıklı öğünler tercih etmemiz gerektiğini vurgulayarak şunları kaydetti.  “Bu sene bayram pek istediğimiz gibi geçmemiş olsa da, karantinada sevdiklerimizden uzak olsak da hepimiz yine bayram çikolataları aldık. Baklavalar yapıldı, börekler açıldı. Yani yöresel olarak yine ritüellerimizi bozmamaya gayret gösterdik. Biraz kaçamak yapılmış olabilir, birkaç kilo kadar artış olmuş olabilir. Ancak kilolar yağa dönüşmeden yani aldığımız kilolar bedenimize oturmadan onları hemen geri göndermemiz gerekiyor. Peki, bunları nasıl yaparız? Bayram sonrasında hemen sağlıklı öğünler tercih etmemiz gerekiyor. Belli ki bayramda biraz daha şekerli ve yağlı besinler tükettik. Meyveden ve sebzeden uzaklaştık. Şimdi de aslında yapmamız gereken yönümüzü değiştirmektir. Meyveyi ve sebzeyi küçük küçük porsiyonlar şeklinde de olsa ara öğünlere ekleyerek bu işe başlayabiliriz. Sonrasında yine sokağa çıkma kısıtlamasının da sona ermesiyle egzersiz ve yürüyüşleri de ekleyebiliriz hayatımıza. Bolca su tüketmemiz gerekiyor, sıvı tüketimini desteklememiz için yoğurdu bile cacık şeklinde tüketebiliriz. Soğuk çorbalar özellikle öğle yemeklerinde tercih edilebilir. Bayramdan sonra hem kilo vereceğimiz hem de vücudumuzu toparlayabileceğimiz bir günden bahsetmek isterim. Kahvaltıda öncelikle tam tahıllı ekmekler daha az yağlı peynirler, zeytin ve haşlanmış yumurta, salatalık, domates ve yeşillikle olabilir. Yanında açık bir çay, belki yeşil çayda tercih edilebilir. Sonrasında kahvaltı saatimize göre yine bir ara öğünle ikişer tane kuru kayısı ya da ceviz olabilir. Öğle yemeğinde sebze ya da et tercih edilebilir. Tabi ara öğün olarak da meyve veya yoğurt takviye olabilir. Akşam yemeğinde de öğle yemeğinin tersi olarak et ya da sebze tercihi uygun olmaktadır. “




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —