Tarih: 05.06.2016 21:37

İÇ ANADOLU BÖLGESİ RADYO ? TV YAYINCILARI

Facebook Twitter Linked-in

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği RATEM´in İç Anadolu Bölgesi üyeleri ilimizin ev sahipliğinde bir araya gelerek gerçekleştirdikleri ?Medya Toplantısı´nda sektörün sorunlarını masaya yatırıp çözüm yolu aradılar?.
Kısa adı Ratem olan Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliğince Kayseri Ticaret Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen ?Medya Toplantısı´na Sivas, Yozgat, Nevşehir, Niğde ve Kırşehir illerinin radyo ve televizyon yayıncılığı sektörünün temsilcileri, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, RATEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aydın Şerbetçioğlu ve RATEM Başkanı Yusuf Gürsoy iştirak etti?
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren RATEM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aydın Şerbetçioğlu, toplantının, radyo ve televizyon yayıncılarını ilgilendiren bazı sorunlarla ilgili ortak görüşlere ulaşmak amacıyla düzenlendiğini vurgulayarak ?Tüm bölgelerde yapılan toplantılarda bir araya getirilen görüşler ilgili bakanlıklara iletilecektir? ifadesini kullandı?
RATEM Başkanı Yusuf Gürsoy ise Yerel televizyonlar ve uydu yayıncılığı ile ilgili bilgi vererek karasal yayının, yeni teknolojilerle birlikte maliyetli hale geldiğine dikkat çekip, karasal ve uydu yayını yapan yerel televizyonlarla ilgili şunları kaydetti?. ?Yayınlarımızda yer verdiğimiz zorunlu yayın, kamu spotu ve resmi ilanlar durumudur. Her 100 kişiden 1 kişi evinde çatı anteninden televizyon izliyor. Bu yayını yapan yerel televizyonu sürdüren arkadaşlarımız bir kişiye yayın üretmiş oluyorlar. Bunun da çok büyük bir maliyet olduğunu düşünmeliyiz. Geçmişte 24 tane ulusal televizyonumuz, 17 tane bölgesel ve 205 tane yerel televizyonumuz vardı. Toplamda karasal yayın yapan 246 televizyon vardı. Yerel ve bölgesel televizyonların toplamı ise 222´di. Bugün resmi olarak yayın yapan televizyonlarımız RTÜK´teki kayıtlara göre 183´tür. Ama bu kadar olmadığını biz biliyoruz. Bazı televizyon kuruluşları yayında olmasa da yayın hakkını kaybederim endişesiyle yayında olduklarını bildirmeye devam ediyorlar. Biz yerel televizyonlara uyduya çıkın diyoruz onlarda biz bunun için RTÜK´e başvuruyoruz RTÜK´de bizden 250 bin TL civarında lisans bedeli istiyor. Bu fiyat 10 yıl süreyle isteniyor.?
Haber: E.KİPMAN



04 HAZİRAN 2016 KAYTV HABER paylaşan: kaytv

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —