Eğitim
04 Nisan 2014 - 09:13
Güncelleme: 04 Nisan 2014 - 09:13

RENKLİ AKADEMİ

Kayseri’de devam eden ‘Uluslararası Öğrenciler Akademisi’ne çok sayıda ülkeden 100”ü aşkın öğrenci katılıyor.

RENKLİ AKADEMİ

EDİTÖR

admin

Haberi Sesli Oku

Kayseri Medeniyetin Burçları Derneği’nce düzenlenen ve Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından desteklenen akademi, KCETAŞ (Kayseri ve Civarı Elektrik A.Ş.) Konferans salonunda devam ediyor. Başta Türkî Cumhuriyetler olmak üzere, Afganistan, Yemen, Bosna Hersek, Gana gibi ülkelerden gelip Erciyes Üniversitesi’nin çeşitli fakültelerinde lisans ve yüksek lisans seviyesinde okuyan 100’e yakın öğrenci katılıyor. Akademi, öğrencilerin akademik, mesleki ve kültürel birikimlerinin artırılmasını ve aynı zamanda Türkiye kültürünün tanıtılmasını hedefliyor. Akademinin Koordinatörü Ali Dursun, yüzyıllardır Avrupa merkezci bir bakış açısının tüm algılarımızı işgal ettiğini ve bu durum değişmesi için bu tür programların sayısının artırılması gerektiğini söyledi. Akademinin danışmanı M,Hüseyin Mercan, farklı dil, renk, kültür ve coğrafyalardan 100’ü aşkın öğrencinin bir salonda toplanarak ortak konular etrafında kafa yormasının ülkemiz başta olmak üzere dünyaya önemli katkılar ağlayacağını vurguladı.
MİLLİ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY ANLATILDI
Akademinin ilk gününde yazar Mehmet Ayman, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anlattı. Seminerde Türk akraba topluluklarından gelen öğrencilerin Milli şairimizi tanımaları özellikle de Azerbaycanlı bir öğrencinin İstiklal Marşımızın tamamını okuması dikkati çekti. Seminerin ardından yabanı uyruklu öğrencilere Mehmet Akif Ersoy’un Safahat isimli eseri Medeniyetin Burçları Derneği tarafından ücretsiz dağıtıldı.
Akademinin ikinci seminerini ise, Erciyes Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Köse verdi. Yrd. Doç. Dr. Köse, ‘Tanzimat’tan Cumhuriyet’e Türk Modernleşmesi’ konulu seminerinde, Osmanlı İmparatorluğu’ndan Türkiye Cumhuriyeti’ne gelen süreci ele aldı. Osmanlı devletinde Tanzimat Fermanı ile vatandaşlık tanımının değiştiğini, bunun da ülkenin sosyo-ekonomik ve demografik yapısına olan etkisini ele alan Yrd. Doç. Dr. Köse, ‘Özellikle Osmanlı’nın yurtdışına gönderdiği öğrenciler, eğitimlerini tamamlamalarının ardından ülkeye döndükten sonra etkilendikleri düşünce akımlarıyla Osmanlı topraklarında Tanzimat sürecini başlattılar. Bu süreç Avrupa’da yükselen Milliyetçilik akımı ile birlikte Osmanlı’da etkili olmaya başladı ve birçok millet, kendi devletlerinin kurmak için gayret etti. Bu da Osmanlı devletinde önemli yaralara yol açtı’ dedi.
Programın ikinci gününde ise, İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü öğretim üyesi Taha Eğri, ‘Uluslararası Ekonomi Politiği, Küresel Siyaset ve İktisat İlişkisini’ konusunda öğrencilere seminer verdi. Dünyada var olan sömürgeci anlayışını ardından küresel düzendeki iktisadi yapının yeniden şekillendirildiği ifade eden Taha Eğri, “ Sömürgecilik günümüzde hala karşılaştığımız büyük sorunlardan biridir. Dünyada bugün karşılaşılan temel sorunların arkasında sömürgecilik yatmaktadır. Günümüzde küresel siyaset ve ekonomi de iç içe geçmiştir. Bu nedenle gelişmiş ülkeler, ellerindeki zenginlik sayesinde siyaseti de yönlendirmeye ve manipüle etmeye çalışmaktadır’ diye konuştu.
Uluslararası Öğrenciler Akademisi, bölümler halinde 12 hafta sürecek.
HANGİ ÜLKEDEN KATILIM VAR?
Uluslararası Öğrenciler Akademisi`ne Türkiye`den de öğrenci katılabiliyor. Diğer ülkeler ise şöyle; “Afganistan, Somali, Tanzanya, Suriye, Irak (Kerkük), Filistin, Çad, Gabon, Mısır, Kamerun, Kazakistan, Makedonya, Moğolistan, Lübnan, Bulgaristan, Gana, Azerbaycan, Çin (Uygur), Gabo Verde, Rusya, Gine, Cezayir, Yemen, Endonezya, Kırgızistan, Çin, Ruanda, Arnavutluk, Kamerun, Kazakistan (Ahıska), Kazakistan.”

Baki Ersoy’dan taraftara çağrı: “TFF’yi etiketleyin!”

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.

Erling Moe'den hakem isyanı

Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.

Açıkalın'dan ilk açıklama geldi: "Aziz mübarek günü hak yiye yiye doymadınız"

Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.

Kayserispor’dan Trabzonspor maçı sonrası sert tepki! “Artık tesadüf değil”

Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.

Baki Ersoy ateş püskürdü: Allah belalarını versin!

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.

Kayserispor ilk yarıyı 2-0 geride kapattı: 1 kırmızı kart

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Gastro Kayseri Derneği’nden Kadınlar Günü etkinliği

Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.

Kayseri’de 6 yıl 3 ay hapisle aranan hükümlü yakalandı

Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.

Yahyalı'da koltuk kavgası kanlı bitti

Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.

Firari hükümlünün saklandığı yer yok artık dedirtti

Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.

Vekil Özsoy memleketi Yahyalı'da bakın hangi pankartla karşılandı?

AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.

Kayseri’de kaçak tütün operasyonu! İş yerinden kilolarca ürün çıktı

Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...

915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi

Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Kayseri’de kazıdan tarih çıktı! Meclis o yapı için harekete geçti

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.

Kayseri’de 39 taşınmaz satışa çıkıyor! Bünyan Belediyesi ihaleye gidiyor

Bünyan’da belediyeye ait 39 taşınmaz açık teklif usulüyle satışa çıkarılıyor. İhale 25 Mart 2026’da gerçekleştirilecek. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri’nin o ilçesinde örnek davranış! Bakkallar veresiye defterlerini kapattı

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde Ramazan ayında anlamlı bir dayanışma yaşandı. 6 bakkal, ihtiyaç sahibi vatandaşların veresiye borçlarını kapatarak mahallede büyük takdir topladı.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14