Tarih: 12.01.2015 20:40

RUS TİCARET HEYETİ, ÖZDEN`İ ZİAYRET ETTİ

Facebook Twitter Linked-in

Ziyarette konuşan Rusya Ulusal Komitesi Başkanı Prof. Dr. Victor Arkhipov, bu misafirperver ve sıcak topraklarda olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Kayseri`de bulunduğum süre içerinde, bir çok kurum ve kuruluş temsilcileri ile görüş alış verişinde bulunduk. Buradan aldığım sinerji ile Moskova`ya çok sıcak duydular içinde döneceğim.  Kurum ve kuruluş temsilcileri ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, hem ekonomik, hem de ticari açıdan ilişkilerimizi gerçekleştirmek  adına önemli kararlar aldık. Bunların gerçekleşmesi için çalışmalar yapacağız. Özellikle turizm sektörüne zaman ayırarak, Rusya`dan turist getirilmesi ve bu bölgenin Rusya`ya tanıtılması açısından çalışmalar yapacağız. İş birliği oluşturarak, hep birlikte çalışacağız. " şeklinde konuştu.

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden`de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,  "Kayseri`yi ziyaret etmeniz bizleri son derece mutlu etti. Kayseri, Erciyes kış turizmi, tarihi eserleri ve turistik yerleri ile turizmin bir bütününü oluşturan ilimiz.  Ticaret açısından, Rusya ile olan ilişkilerimiz son derece önemli. İki ülke, Cumhurbaşkanları ve başbakanlar nezdinde ki, birlik, beraberlik ve alaka şehirlerimize de yansıyor. Kayseri, Rusya arasındaki ikili ilişkilerin artarak, ticari açıdan olumlu gelişmelerin olması bizleri de son derece sevindirir. İl başkanı olarak, bu ilişkilerin artması için şehrimiz adına ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. "ifadesini  kullandı…

Konuşmaların ardından, Rusya Federasyonu Karadeniz Ekonomik Topluluğu Rusya Ulusal Komitesi Başkanı Prof. Dr. Victor Arkhipov, İl Başkanı Özden`e Rusya`yı tanıtan bir kitap hediye etti.

Ziyarette Arkhipov’un yanı sıra, Rusya Federasyonu Karadeniz Ekonomik Topluluğu Rusya Ulusal Komitesi Türkiye Temsilcisi Erdoğan Gündüzpolat  da hazır bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —