SAADET PARTİSİ MELİKGAZİ İLÇE BAŞKANI AKTAŞ

?İSLAM ALEMİ´NİN HUZURU İÇİN SAADET PARTİSİ´NİN İKTİDARI ŞART?

SAADET PARTİSİ MELİKGAZİ İLÇE BAŞKANI AKTAŞ
Siyaset 16.11.2016 21:40:01
Haberi Sesli Oku

Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş parti il binasında basın toplantısı gerçekleştirerek Türkiye´nin Avrupa Birliği üyeliği sürecini değerlendirdi. Aktaş ?Vazgeçin artık bu yanlış politikalarınızdan. Biz onlara asla muhtaç değiliz. Onlar bize muhtaç. Tüm bu teslimiyetçi AB´ci politikaların son bulabilmesi, İslam alemindeki bu kan ve gözyaşının sona ermesi ve gerçek manada İslam Birliği´nin kurulabilmesi için Saadet Partisi´nin mutlaka iktidar olması ve parlamentoya girmesi şarttır? ifadesini kullandı?
Parti İl Binası´nda basın toplantısı düzenleyen Saadet Partisi Melikgazi İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Türkiye´nin Avrupa Birliği üyeliğindeki gelişmeleri değerlendirdi. GÖRÜNTÜ - SESLİ
?Geçtiğimiz günlerde AB Bakanı Başmüzakereci Ömer Çelik, AB ilerleme raporu ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyerek değerlendirmeler yaptı.. Raporda ekonomiden dış politikaya, terör meselesinden insan hakları konusuna, komşularımızla ilişkilerimizden iç işlerimize kadar her konuda eleştiri ve değerlendirme var. Sonuç itibari ile rapor 33 fasıldan, açılan 26 tanesinde ilerleme kaydedildiği yönünde. Açıkçası bu rapor sanki bir ilerleme raporu değil de bir oyalama, bir eleştiri raporu niteliğindeydi? diyerek sözlerine başlayan Aktaş sözlerini şöyle sürdürdü? ?Ülkemizi sanki biz değil de onlar yönetiyormuş havası vardı. Sayın Çelik ?Biz tüm fasılları açıp kapatacak çalışmaları yapmaya hazırız ve yaparız da´ dedi. Ayrıca ?Bugüne kadar AB uyum çalışmaları çerçevesinde yaklaşık 2 bin ayrı düzenleme yaptık´ dedi. Geçtiğimiz gün AP Başkanı Martin Schulz ?Türkiye´de idamın yeniden getirilmesi kırmızı çizginin aşılması anlamına gelir. Bu ise üyelik görüşmelerinin sonu olur´ dedi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise buna karşılık; ?Schulz elinden geleni ardına koymasın. Geri kabul anlaşması çerçevesinde AB sözünde durmazsa anlaşmayı iptal ederiz´ dedi. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan ise yine AB´nin ?Türkiye´nin AB ye üyeliğini gözden geçirebiliriz´ sözüne karşılık ?Utanmadan, sıkılmadan bu ifadeleri kullanıyorlar. Geç kaldınız hemen gözden geçirin´ dedi. Ancak Sayın Erdoğan Mart 2016 da ?Geri Kabul Anlaşması´ töreninde konuşma yaparken fasıllarla ilgili takvimi cebinden çıkardığı kartları göstererek yakından takip ettiğini hatta cebinde taşıdığını bu konuya özel bir önem verdiğini söylemişti. Baktığınızda tüm bu konuşmalar sadece 80 milyon vatandaşımızı memnun eden ifadeler ancak gereği yerine getirilmedikten sonra bir şey ifade eder mi? Hayır sadece havada kalan bir söz olur. Biz de diyoruz ki madem öyle Sayın Çavuşoğlu ve Sayın Erdoğan lütfen gereğini yapın ki biz de sizin gerçekten kararlı olup olmadığınızı görelim?
Sözlerinin devamında Türkiye´nin 1959´da AB´ye müracaat ettiğini, 4 yıl bekledikten sonra 1963´te müracaatın kabul olduğunu hatırlatan Aktaş, ?O günden bugüne 57 sene geçti. Tarihte ilk defa AK Parti dönemine özel AB Bakanlığı kuruldu. Sayın Çelik´in de ifadesi ile AB´ye uyum ve üye olabilmek için 2 bin civarında düzenlemeler yapıldı. Bu düzenlemeler içinde; domuzun kasaplık hayvan statüsüne alınması ve kurulacak çiftliklere teşvik verilmesi, zinanın suç kapsamına alınmaması, idamın geri getirilmemesi, federatif yapının yolunu aralayan ikiz yasaların imzalanması, Kıbrıs´ta verilen tavizler ve halen devam eden görüşmeler, Yunanistan´la ilgili önümüze konulan şartlar, Ermenistan ile ilgili dayatmalar ve iftiralar, Gümrük Birliği Anlaşması ve verilen ekonomik tavizler, mültecilerle ilgili dayatmalar ve son geri kabul antlaşması. Bu anlaşmaya göre Yunanistan´a geçen mültecilere ülkemize getirip burada barındıracağız. Buna karşılık AB bize 6 milyar Avro ödeme yapacak. Ki buda mültecilerin Avrupa´ya geçişine engel olacak proje üreteceksiniz, AB de bu projeyi olumlu bulursa buna göre size ödeme yapacak yoksa yok. Öne sürülen 72 şartı yerine getirecek. Vize muafiyeti ve AB yeni fasıl açacak. Mart 2016´da varılan bu anlaşmada geldiğimiz noktada fiyaskoyla sonuçlanmıştır. Bu anlaşmanın akabinde Avusturya´nın Salzburg şehrinde yayın yapan Nachricten Gazetesi´nde yer alan Thomas Wizany imzalı karikatürde Türkiye mültecilere diş gösterip hırlayan bir köpek olarak çizildi. Önünde de 3 milyar Avro yazan bir kemik var. Bakın AB Komisyonu Başkanı jean Claude Juncker ne öneriyor? ?Avrupa ordusu kurulmalı ayrıca Müslüman ülkelerdeki gizli servisler arasındaki işbirliği de geliştirilmelidir.´ Bu durum bizim onurumuza ve gururumuza dokunmaktadır ve bizi bu duruma düşüren de mevcut AK Parti iktidarıdır. Sayın Erdoğan 2012´deki Almanya ziyaretinde 2023´de AB ye kabulü beklediğini beyan etmiş ancak aradan geçen 4 yıl içinde geldiğimiz nokta ortada sadece hakaret ve oyalama. Bir ara Şangay Beşlisine gireriz falan diye tehditler de savurmuştu. Hani ne oldu. Demek ki sadece kürsüden konuşuluyor ama icraata gelince yapılan hiçbir şey yok.?
Sözlerinin sonunda Millii Görüş´ün meclise girmesi ve Saadet Partisi´nin iktidar olması gerektiğini vurgulayan Aktaş, ?Vazgeçin artık bu yanlış politikalarınızdan. Biz onlara asla muhtaç değiliz. Onlar bize muhtaç. Tüm bu teslimiyetçi AB´ci politikaların son bulabilmesi, İslam alemindeki bu kan ve gözyaşının sona ermesi ve gerçek manada İslam Birliği´nin kurulabilmesi için Saadet Partisi´nin mutlaka iktidar olması ve parlamentoya girmesi şarttır? diye konuştu?
HABER MERKEZİ..

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.

Talas’ta 17 Aralık Şehitleri için duygu dolu buluşma

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Büyükkılıç: "Kayseri, Millî Mücadelenin sarsılmaz kalesidir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.

Kocasinan’da 11 yılda 1 milyon 67 bin ağaç toprakla buluştu

Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.

Büyükşehir'den 35 milyon TL’lik dev yaşam alanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.

Koyun otlatma meselesinden öldürülen adam toprağa verildi

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.

Kayseri’de inşaat firması iflas etti: Mahkemeden konkordato kararı

Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım değişti: Otobüs seferleri sınırlı günlerde yapılacak

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.