Sağlık kabinindeki olay faciaya neden oldu

Kayseri'de bir sağlık memurunun, Sağlık Bakanlığı tarafından yasaklanan sağlık kabininde sünnet ettiği küçük çocuğun cinsel organının kangren olduğu iddia edildi. Detaylar haberimizde...

Güncel 13.08.2024 11:52:00 659 0
Sağlık kabinindeki olay faciaya neden oldu

Sabah gazetesinden Ali Altuntaş'ın haberine göre; Y.B, sünnet ettirmek istediği ilkokul 2. sınıfa geçen 7 yaşındaki oğlu F.E.B'yi, 18 Temmuz'da bir sağlık kabinine götürdü.

Bir sağlık memuru olan H.Ç., sünnet için 3 bin 500 lira talep etti. Sağlık Bakanlığı'nın 2015'te yayımladığı genelgeye rağmen, sünnet sağlık kabininde gerçekleştirildi.

Olayın ardından, sağlık memurunun sünnetten sonra çocuğu eve gönderdiği iddia edildi. Sağlık memuru H.Ç.'nin, çocuğu gerekli 24 saat izlemeyi yapmadan eve göndermesi sonucunda, küçük çocuğun cinsel organında kangren gelişti ve bu durum cinsel organın kesilmesine yol açtı.

Olayla ilgili açıklamada bulunan baba Y.B., "Bandajın 24 saat sonra çıkarılması gerektiğini bilmiyorduk. Bu nedenle bandajı erken çıkarmadık ve bu yüzden şişme ve morarma oluştu." dedi.

Üç gün sonra sağlık memuruna ulaştıklarını belirten Y.B., H.Ç.'nin kendilerine, "Çocuğu suya oturtup bandajı çıkarın. Bir şey olmaz. Şişmeler normal" dediğini aktardı.

Bandajın aşırı sıkı olduğu için bir parçasını çıkaramadıklarını anlatan Y.B., "Ben işteyken ablam eve geldi ve morarmayı fark edince çocuğu sağlık kabinine götürdü. H.Ç., bandajı oğlumdan zorla çıkarttı ve 'Naz yapıyor, eve bırak işe git' dedi. Oğlumu korkutarak, 'Babana bir şey demeyeceksin, yoksa kökten keserim' diye tehdit etti. Ben de çocuğumu bir çocuk doktoruna götüreceğim ve seni şikâyet edeceğim dedim" şeklinde konuştu.

Sağlık memuru H.Ç.'nin daha önce yaptığı sünnetler nedeniyle iki kez şikâyette bulunulduğu ve idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Sağlık Bakanlığı, 2015 yılında yayımladığı genelge ile sağlık kabinlerinde sünnet yapılmasını yasaklamıştı.


Bu hastalığa dikkat! bin kişiden birinde görülüyor
Narin’in ölüm sebebi belli oldu
Kayseri nöbetçi eczaneler (17 Eylül)
Sarıoğlan'da sürülere koç katımı yapıldı
Büyükkılıç'tan, mikrobölgeleme çalışmalarına inceleme
Büyükşehir Belediyesi'nden afetzedelere hayvan yardımı
Büyükşehir Belediyesi altyapı çalışmaları için toplandı
Bu kerpiç ömürlük
Ali Dağı'nda gerçek gibi tatbikat!
Hac kayıt işlemleri uzatıldı
Asırlık dağcılık geleneği: Erciyes tırmanışı 100. yılını kutluyor!
Kayseri güncel hal fiyatları (17 Eylül)
Kayseri'de güncel altın fiyatları ne kadar oldu? (17 Eylül)
Kayseri'de döviz kuru ne kadar oldu? (17 Eylül)
Kayseri’de bugün vefat edenler (17 Eylül)