ŞEBEKE SUYUNU GÖNÜL RAHATLIĞI İLE İÇEBİLİRSİNİZ

Kısa adı Kaski olan Kayseri Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada “Kayseri halkının hizmetine sunulan içme ve kullanma suyu düzenli olarak kontrol ediliyor ve analiz sonuçları KASKİ`nin web sitesinden abonele

ŞEBEKE SUYUNU GÖNÜL RAHATLIĞI İLE İÇEBİLİRSİNİZ
Sağlık 6.12.2013 09:29:42

EDİTÖR

admin

Haberi Sesli Oku

Kaski Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada

Şehrin içme suyu ihtiyacını karşılayan tesislerden KASKİ personelince; İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerince de şebekeden günde yaklaşık olarak 80 su numunesi alınıp, akredite olan KASKİ Laboratuvarında kontrol ediliyor. Son teknolojinin kullanıldığı laboratuvarda suların kimyasal, fiziksel ve bakteriyolojik analizleri yapıyor. Bu analizlerde "İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik" kriterleri ölçü alınıyor.

Şebeke suyunun toplu olarak tüketildiği okul, lokanta, fırın, pastane, cami, kahvehane, işletme gibi yerlerden de sık sık su numuneleri alınarak KASKİ laboratuvarlarında inceleniyor ve sonuçları rapor halinde mekanda görünebilecek yere asılarak ilan ediliyor. Bunun yanı sıra düzenli olarak yapılan bu analizlerin sonucu, ay ay bakılabilecek şekilde KASKİ`nin resmi web sitesinden halka sunuluyor. Böylelikle halkın içme ve kullanma suyunun içeriği hakkında bilgi sahibi olması amaçlanıyor. Ayrıca, abonelerden gelen istekler doğrultusunda evlerden de su numuneleri alınarak inceleniyor ve sonuçlar talepte bulunan kişiye rapor olarak iletiliyor.

KASKİ`nin web sitesinde yer alan laboratuvarlar bölümünde, içme suyu numune alma yöntemleri, parametreler ve birim fiyatları hakkında bilgiler abonelere sunulurken, laboratuvarın yeterlilik belgeleri ve akreditasyon sertifikası da yer alıyor. Su analizleri konusunda İç Anadolu`daki en kapsamlı laboratuvardan biri olan KASKİ Laboratuvarları, kullanmış olduğu son teknolojik cihazları ve konusunda uzman teknik personeli ile gerekli donanıma sahip laboratuvar olarak halka hizmet veriyor.

Kayseri halkına her zaman sağlıklı bol ve kaliteli su verebilme gayreti içerisinde olan KASKİ, abonelere sular hakkında merak ettikleri tüm bilgileri sunabilmek amacı ile çalışmalarını sürdürüyor

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.

Talas’ta 17 Aralık Şehitleri için duygu dolu buluşma

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Büyükkılıç: "Kayseri, Millî Mücadelenin sarsılmaz kalesidir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.

Kocasinan’da 11 yılda 1 milyon 67 bin ağaç toprakla buluştu

Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.

Büyükşehir'den 35 milyon TL’lik dev yaşam alanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.

Koyun otlatma meselesinden öldürülen adam toprağa verildi

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.

Kayseri’de inşaat firması iflas etti: Mahkemeden konkordato kararı

Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım değişti: Otobüs seferleri sınırlı günlerde yapılacak

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.