Tarih: 27.06.2020 17:33

“ŞEFTALİ” DEYİP GEÇMEYİN

Facebook Twitter Linked-in

Uzmanlar  Haziran ayının başından Ağustos ayının son günlerine kadar kolayca bulunan ve tüketimi her sene daha da artmakta olan şeftalinin faydalarını saymakla bitiremiyor. İçeriğindeki antioksidan etkisinden dolayı kansere karşı etkili olan, cilt sağlığını koruyan ve güçlü bir  İdrar söktürücü olarak bilinen şeftalinin bol tüketilmesini tavsiye eden uzmanlar mevsim itibarı ile şeftalinin tam zamanı olduğunun da altını çiziyorlar.

“Şeftali bir yaz meyvesi olarak kabul edilir ve mevsiminde tüketilmelidir” uyarısında bulunan uzmanlar  İçerisinde A vitamini, C vitamini, K vitamini ve E vitamini barındırmakta olan şeftali meyvesinin mineral bakımından da çok zengin olduğuna dikkat çekip; yüksek oranda potasyum, magnezyum, fosfor, bakır, çinko, manganez, demir ve kalsiyum gibi mineraller içerdiğinin altını kalın çizgilerle çiziyorlar.

Yine uzmanlara göre şeftali meyvesinin bilinmeyen ve öğrenilmesi gereken pek çok faydası mevcuttur. Şeftali lif içeriği oldukça yüksek ve bu nedenle sindirimi de oldukça kolay olan bir meyvedir. Bu özelliği yalnızca sindirim sistemini düzenlemez aynı zamanda kolesterol seviyesinin de düşmesine yardımcı olur. Midede ortaya çıkan gaz ve diğer tüm sorunlara iyi geldiği bilinen şeftali aynı zamanda hazımsızlığı önler ve mide şişkinliğini rahatlatır. İdrar söktürücü olarak bilinen şeftali aynı zamanda göz sağlığı için tavsiye edilir. Vücutta yer alan ve sürekli olarak dolaşan serbest radikallere karşı mücadelede de etkin olan şeftali dolaşım sistemi için de faydalıdır.

“Taze tüketilen şeftalinin en büyük özelliklerinden ve faydalarından birisi de stresi ve kaygıyı indirmeye yardımcı olmasıdır” diyen uzmanlar sakinleştirici etkisi olan şeftalinin, sinir sisteminin daha düzenli ve dingin çalışmasına katkı sunduğunun altını çizip bol bol tüketilmesi tavsiyesini yineleyerek, şeftali tüketmenin tam mevsimi olduğunun da göz ardı edilmemesini sağlık veriyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —