“ŞEFTALİ" DEYİP GEÇMEYİN  CİLT SAĞLIĞI’NDAN – KANSER’E BİR ÇOK DERDE DEVA

“ŞEFTALİ" DEYİP GEÇMEYİN  CİLT SAĞLIĞI’NDAN – KANSER’E BİR ÇOK DERDE DEVA

Sağlık 8.08.2021 17:39:00 0

Editör

Haber Merkezi

“ŞEFTALİ
Haberi Sesli Oku

Sevgili İZLEYİCİLER;  Beslenme uzmanları Haziran ayının başından Ağustos ayının son günlerine kadar kolayca bulunan  şeftalinin içeriğindeki antioksidan etkisinden dolayı kansere karşı etkili, cilt sağlığını koruyan ve güçlü bir  idrar söktürücü olduğuna dikkat çekip, bol tüketilmesi tavsiye ediyorlar.

 

 “Şeftali bir yaz meyvesi olarak kabul edilir ve mevsiminde tüketilmelidir” uyarısında bulunan uzmanlar içerisinde A vitamini, C vitamini, K vitamini ve E vitamini barındırmakta olan şeftali meyvesinin mineral bakımından da çok zengin olduğuna dikkat çekip; yüksek oranda potasyum, magnezyum, fosfor, bakır, çinko, manganez, demir ve kalsiyum gibi mineraller içerdiğinin altını kalın çizgilerle çiziyorlar.

Yine uzmanlara göre şeftali meyvesinin bilinmeyen ve öğrenilmesi gereken pek çok faydası mevcuttur. Şeftali lif içeriği oldukça yüksek ve bu nedenle sindirimi de oldukça kolay olan bir meyvedir. Bu özelliği yalnızca sindirim sistemini düzenlemez aynı zamanda kolesterol seviyesinin de düşmesine yardımcı olur. Midede ortaya çıkan gaz ve diğer tüm sorunlara iyi geldiği bilinen şeftali aynı zamanda hazımsızlığı önler ve mide şişkinliğini rahatlatır. İdrar söktürücü olarak bilinen şeftali aynı zamanda göz sağlığı için tavsiye edilir. Vücutta yer alan ve sürekli olarak dolaşan serbest radikallere karşı mücadelede de etkin olan şeftali dolaşım sistemi için de faydalıdır.

“Taze tüketilen şeftalinin en büyük özelliklerinden ve faydalarından birisi de stresi ve kaygıyı indirmeye yardımcı olmasıdır” diyen uzmanlar sakinleştirici etkisi olan şeftalinin, sinir sisteminin daha düzenli ve dingin çalışmasına katkı sunduğunun altını çizip bol bol tüketilmesi tavsiyesini yineleyerek, şeftali tüketmenin tam mevsimi olduğunun da göz ardı edilmemesi gerektiğinin altını çiziyorlar.