Güncel
23 Eylül 2014 - 22:32
Güncelleme: 23 Eylül 2014 - 22:32

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER RAHATSIZ

Harp Malulu Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında Başkan Ali Yavuz, geçtiğimiz gün Urfa’da meydana gelen olayı kınayarak;” Askerin, polisin kendilerini “darp” etmesi

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER RAHATSIZ

EDİTÖR

admin

Haberi Sesli Oku

Harp Malulu Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında Başkan Ali Yavuz, “barış süreci” adı altında terör örgütü mensupları ve sempatizanlarıyla yapılan görüşmelerin kendilerini rahatsız ettiğini belirterek;”30 yıldan bu yana terör örgütü Türkiye’nin başına bela olmuştur. Son zamanlarda “barış süreci” adı altında bir süreç başlatıldı. Terör örgütünün ele başlarıyla, sözcüleriyle müzakereler edilerek bu süreç devam ediyor. Bizler şehit aileleri ve gaziler olarak son 2 yıldır şehit gelmediğini gördük. Ancak bu sene içerisinde 2 şehidimiz oldu. Bunların haricinde olmadı, bu açıdan seviniyoruz ancak terör örgütünün yandaşları, sözcüleri, dağ kadrosu, İmralı canisi yapmış oldukları yazılı açıklamamalar ve basın yoluyla göndermiş oldukları mesajlardan bizler şehit aileleri ve gaziler olarak son derece rahatsızız. Bu terör örgütünün yandaşları ve sözcülüğünü yapan milletvekilleri son zamanlarda olayı iyice çığırından çıkartmaya başladılar. Türk milletini ve şehit ailelerini tahrik ederek, provokasyona getirerek sokağa dökmeye çalışıyorlar.” Diye konuştu.

 

Sözlerinin devamında Suriye sınırında yaşanan gelişmeler ve geçtiğimiz gün Urfa’da yaşanan hadiseyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Yavuz; ”2-3 gündür Urfa’da, Suriye’ye geçiş ve giriş olayları meydana gelmeye başladı. Işidle terör örgütünün yan kuruluşu olan PYD arasındaki çatışmadan dolayı kaçan bir grup PYDlilerin Türkiye’ye geçişleri oldu. Nu geçişler esnasında gerek güvenlik görevlileri gerekse de devlet yetkilileri gerekli hassasiyeti göstererek onların güvenli bir şekilde Türkiye’ye yerleştirilmesi için imkanlar sağladılar. Ancak terör örgütünün sözcülüğünü yapan milletvekilleri ki milletvekili demeye hicab ediyorum, askerimizi, polisimizi tahrik ediyorlar. Askerin, polisin kendilerini “darp” etmesi için her türlü provokasyonu yapıyorlar. Hem bu ülkenin belediye başkanlığını yapacaksın, ekmeğini yiyeceksin hem de ‘benim ülkem, benim vatanım’ diyemeyeceksin. Diyemeyeceksen oradaki kahraman komutanımızın da dediği gibi ‘ülkemizden çıkıp git, terket’.” İfadelerini kullandı.

 

Toplantı sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yavuz, “Barış sürecini devam ettirilmeli mi ?” sorusu üzerine;” Biz terör örgütünün bitirilmesini her zaman için istiyoruz. Bu olaydan en çok canı yanan bizleriz. Her şehit haberi geldiğinde bizim acımız tazeleniyor. Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin hassasiyetlerini de göz önünde bulundurarak terör örgütü üyeleriyle pazarlıklar yapılarak, onlarla müzakere edilerek, terör örgütünün bitirilemeyeceğini aksine güçleneceğini düşünüyoruz. “ diye konuştu.

Kayseri’de büyük operasyon: YouTube üzerinden yatırım dolandırıcılığı

Kayseri’de Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, YouTube üzerinden yatırım vaadiyle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 28 şüpheliyi yakaladı. Elde edilen haksız kazanç 14 milyon TL’yi aşıyor, operasyonlar kararlılıkla sürüyor.

Kayseri’de MASAK ve Yapay Zeka Denetimleri paneli

Kayseri Sanayi Odası’nda 23 Ocak’ta düzenlenecek panelde, MASAK sorguları, denetim süreçleri ve uygulamadaki sorunlara çözüm önerileri ele alınacak. İş dünyası ve mali müşavirler için rehber niteliğinde olacak.

Baki Ersoy’dan yerel basına destek çağrısı

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, TBMM’de yaptığı konuşmada yerel basının önemine dikkat çekti. Basın İlan Kurumu’nun oranlarının makul seviyelere çekilmesinin yerel basın için hayati olduğunu vurguladı. Detaylar haberimizde...

Kayseri’de 50 kişilik iş imkanı: Toplu görüşme başlıyor

Kayseri Şehir Hastanesi’nde ISS firmaları için yapılacak toplu iş görüşmesinde temizlik, taşıma ve garson kadroları için 50 kişilik alım yapılacak. Görüşmenin detayları ve başvuru koşulları merak konusu oldu. Detaylar Haberimizde

Yeşilhisar’da yeni ilçe müftüsü göreve başladı

Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde İlçe Müftüsü Mustafa Nafi Çiftçi, resmi görevine başladı. İlçe Müftülüğü, Çiftçi’nin ilçeye gelişini memnuniyetle karşıladı ve yeni görevinde başarılar diledi.

Kayseri’de uyuşturucu tacirine ağır ceza

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi, uyuşturucu ticareti suçundan yargılanan A.U.’ya daha önce de aynı suçu işlemesi nedeniyle cezasını artırarak 22 yıl 15 ay hapis ve 192 bin 500 lira adli para cezası verdi.

Acil servis personeline oryantasyon eğitimi

Kayseri Devlet Hastanesi’nde acil serviste görev yapan sağlık personeline yönelik oryantasyon ve motivasyon eğitimi düzenlendi. Eğitimde hizmet kalitesinin artırılması ve personel uyumu ele alındı.

Ersoy’dan meclis kürsüsünde dikkat çeken sözler

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada emeklilerin yaşam koşullarına dikkat çekti. En düşük emekli maaşıyla geçinen vatandaşların sosyal adalet çerçevesinde korunması gerektiğini vurguladı.

Kayseri meydanında anlamlı tepki: Bin adet dağıtıldı!

Kayseri İyilik Abisi Derneği, Nusaybin’de Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen saldırıya tepki göstermek amacıyla Kayseri kent meydanında bin adet Türk bayrağı dağıtarak toplumsal farkındalık oluşturdu.

Kahramanmaraş’ta kar ulaşımı felç etti: Kayseri yolu büyük araçlara kapatıldı

Kahramanmaraş’ta etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde 61 yol ulaşıma kapandı. Kayseri-Kahramanmaraş karayolu ise büyük araçlar ve kış lastiği olmayan araçlara geçici olarak kapatıldı. Detaylar Haberimizde...

MHP’li Özdemir’den Sarız’a müjde: Tarım, istihdam ve 5G projeleri hayata geçiyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Sarız’ın tarımsal kalkınması, istihdamın artırılması ve iletişim altyapısının güçlendirilmesine yönelik projelerin tamamlandığını açıkladı. Detaylar Haberimizde..

Kayserispor’a Gurur Veren Davet: Milli Takım Listesinde İki İsim

U16 Milli Takımın, 26-30 Ocak tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek Dostluk Turnuvası aday kadrosu açıklandı. Aday kadroya Kayserispor'dan 2 futbolcu davet edildi.

Aşkın Genç’ten İncesu Tepkisi: “Tarım Millî Güvenlik Meselesidir”

Aşkın Genç, TBMM Genel Kurulu’nda İncesu’da meraların ve tarım arazilerinin imara açılmasına tepki göstererek, tarım alanlarının korunması çağrısında bulundu.

Erciyes’te rekor sezon sinyali: İlgi artıyor, misafir sayısı zirveye koşuyor

İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Erciyes Kayak Merkezi’nde bu sezon yerli ve yabancı turist yoğunluğunun sürdüğünü belirterek, misafir sayısında geçen yılın rekorunun aşılmasının beklendiğini söyledi.

Kayseri'de nöbetçi eczaneler listesi (22 Ocak Perşembe)

Kayseri'de hizmet verecek nöbetçi eczane listesini sizler için derledik. Şehirde 22 Ocak 2026 tarihinde 14 eczane akşam hizmet verecek. Detaylar haberimizde....

Afet Anında Hayat Kurtaran Eğitim: Kayseri’de Binlerce Telsizci Yetişti

Kayseri Amatör Telsizciler Derneği Başkanı Yavuz Altıntop, 2025 yılı içinde 3 bin 280 amatör telsizci yetiştirdiklerini belirterek, olağanüstü durumlarda telsiz haberleşmesinin hayati önem taşıdığını vurguladı.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9