Tarih: 10.07.2017 18:30

ŞEHİTLERİMİZ UNUTULMADI

Facebook Twitter Linked-in

15 Temmuz  ?Demokrasi ve Milli Birlik Günü´ çerçevesinde tüm yurtta olduğu gibi şehrimizde de bir dizi etkinlikler düzenlenecek? Bakan Özhaseki,  ?Demokrasi ve Milli Birlik Haftası´ dolayısıyla 15 Temmuz´da şehit olan komiser yardımcıları Bünyanlı Cennet Yiğit ile, Yeşilhisarlı Kübra Doğanay´ın İlçe Şehitliği´nde bulunan kabirlerini ve ailelerini ziyaret edecek. Bu arada Büyükşehir Belediyesi de Müftülük´le işbirliği halinde şehitlerimiz için bugün öğle namazı öncesi Hunat Camii´nde Mevlid-i Şerif okutacak.

   Tarihimizin en alçak darbe girişimlerinden biri olan 15 Temmuz´un yıl dönümü dolayısıyla ülke genelinde olduğu gibi şehrimizde de çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bu çerçevede Ankara programını iptal eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki bugün (11.07.2017) Kartal´daki Garnizon Şehitliği´ni ziyaretle programına başlayacak. Bakan Özhaseki ve beraberindeki heyet, daha sonra Büyükşehir Belediyesi ve İl Müftülüğü´nce Hunat Camii´nde öğle namazı öncesi düzenlenen şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif programına katılacak.

   Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik Mevlid-i Şerif programına tüm Kayserilileri davet ederek, ? 15 Temmuz tarihimizin en alçak, hain darbe girişimidir. O gün milletimiz Cumhurbaşkanımız önderliğinde tarih yazmıştır. Kayseri´ de aynı şekilde Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile meydanlara inmiş ve yaklaşık bir ay süreyle demokrasi nöbeti tutmuştur. Kayserili aynı şekilde 15 Temmuz´un yıl dönümünde 249 şehidimiz ve 2 bini aşan gazimizin aziz hatırasına demokrasiye, bayrağına; vatanına sahip çıktığını bir kez daha gösterecek ve 15 Temmuz Cumartesi günü akşamdan sabaha kadar demokrasi ve milli birlik nöbetini yeniden Cumhuriyet Meydanı´nda tutacaktır´  şeklinde konuştu.

   Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki,  15 Temmuz Darbe Girişimi esnasında Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığı´nda görev yapan ve darbeci alçakların bombalı saldırısı ile şehit olan komiser yardımcıları Bünyanlı Cennet Yiğit ile Yeşilhisarlı Kübra Doğanay´ın bu ilçe merkezlerindeki şehitliklerde bulunan kabirlerini ve ailelerini ziyaret edecek.

Bakan Özhaseki´nin bu ziyaretlerde 15 Temmuz´a yönelik önemli mesajlarda vermesi bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —