Tarih: 16.10.2017 18:46

ŞEKER İŞ ŞUBE BAŞKANI İBRAHİM DAYI,

Facebook Twitter Linked-in

?NİŞASTA BAZLI ŞEKER İNSAN SAĞLIĞINI OLUMSUZ ETKİLİYOR? 

Şekeri  İş  Sendikası  Kayseri  Şube Başkanı  İbrahim Dayı  medya gurubumuzu ziyaret  etti?  Dayı ziyarette  yaptığı  değerlendirmede  Türk-İş ve Şeker-İş Sendikası olarak, nişasta bazlı şekerlerin  toplum sağlığına olumsuz etkilerine  gün geçtikçe  yenileri  eklendiğini görüp bu konuda  toplumsal bilinci artırmak ve farkındalık oluşturmak  maksadı  ile bir kampanya başlattıkları belirterek  medya  kuruluşları olarak  kampanyaya  destek verilmesini  talep etti?

Şekeri  İş  Sendikası  Kayseri  Şube Başkanı  İbrahim Dayı  medya gurubumuzu ziyaret  etti? Medya  Grubumuz  Haber Koordinatörü  Ceyhun Üsten tarafından ağırlanan Dayı ve beraberindeki  heyet  Türk-İş ve Şeker-İş Sendikası olarak, nişasta bazlı şekerlerin  toplum sağlığına olumsuz etkilerini kamuoyuna  daha  yoğun şeklide  anlatarak  vatandaşta  farkındalık oluşturmak için  bir çalışma başlattıklarını  ve  medya kuruluşları  olarak  destek  verilmesini  talep  etti?  Dayı, sözlerini şöyle  sürdürdü: ?Bilindiği üzere Siklamat adı altındaki yapay tatlandırıcıların kanser yapıcı etkisi bilimsel olarak kanıtlandığından Amerika ve İngiltere başta olmak üzere çok sayıda ülkede kullanımı yasaklanmıştır. Şekerden yüzlerce kat daha tatlı olan ve daha çok merdiven  altı imalatçılar tarafından kullanılan alternatif tatlandırıcıların 20 kuruşluk miktarı, 2 TL civarında bir kilogram şekerin işlevini görürken, insan bedeninde yaptığı tahribatın boyutları çok büyüktür. Bizler tüketicilere diyoruz ki;Satın aldığınız ürünlerin ambalajlarına bakın ve  doğala özdeş seker, alternatif tatlandırıcı, mısır şurubu, maltoz şurubu, nişasta bazlı şeker, glikoz, fruktoz, izoglikoz, aspartam, vs. gibi terimler varsa o ürünleri alırken bir kez daha düşünün. Bir ürünün içinde glikoz şurubu olduğunu maalesef tadarak anlayamazsınız  fakat aldığınız ürünün içindekiler kısmında verdiğimiz yazılardan birisini görürseniz glikoz şurubu içerir demektir; Glikoz şurubunun ambalajlardaki diğer isimleri: G37 -Glikoz Şurubu (DE-37) G40-Glikoz Şurubu (DE-40) G58-Glikoz Şurubu (DE-60) G95-Glikoz Şurubu (DE min97) M50-Yüksek Maltoz Şurubu, M38-Maltoz Şurubu, F85-Fruktoz Şurubu,Yüksek Fruktozlu Glikoz Şurubu şeklinde  yer almaktadır. NBŞ´lerin Zararları Konusunda Tıp dünyasından gelen uyarıları da dikkate alalım.?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —