?NİŞASTA BAZLI ŞEKER İNSAN SAĞLIĞINI OLUMSUZ ETKİLİYOR?
Şekeri İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı medya gurubumuzu ziyaret etti? Dayı ziyarette yaptığı değerlendirmede Türk-İş ve Şeker-İş Sendikası olarak, nişasta bazlı şekerlerin toplum sağlığına olumsuz etkilerine gün geçtikçe yenileri eklendiğini görüp bu konuda toplumsal bilinci artırmak ve farkındalık oluşturmak maksadı ile bir kampanya başlattıkları belirterek medya kuruluşları olarak kampanyaya destek verilmesini talep etti?
Şekeri İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı medya gurubumuzu ziyaret etti? Medya Grubumuz Haber Koordinatörü Ceyhun Üsten tarafından ağırlanan Dayı ve beraberindeki heyet Türk-İş ve Şeker-İş Sendikası olarak, nişasta bazlı şekerlerin toplum sağlığına olumsuz etkilerini kamuoyuna daha yoğun şeklide anlatarak vatandaşta farkındalık oluşturmak için bir çalışma başlattıklarını ve medya kuruluşları olarak destek verilmesini talep etti? Dayı, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Bilindiği üzere Siklamat adı altındaki yapay tatlandırıcıların kanser yapıcı etkisi bilimsel olarak kanıtlandığından Amerika ve İngiltere başta olmak üzere çok sayıda ülkede kullanımı yasaklanmıştır. Şekerden yüzlerce kat daha tatlı olan ve daha çok merdiven altı imalatçılar tarafından kullanılan alternatif tatlandırıcıların 20 kuruşluk miktarı, 2 TL civarında bir kilogram şekerin işlevini görürken, insan bedeninde yaptığı tahribatın boyutları çok büyüktür. Bizler tüketicilere diyoruz ki;Satın aldığınız ürünlerin ambalajlarına bakın ve doğala özdeş seker, alternatif tatlandırıcı, mısır şurubu, maltoz şurubu, nişasta bazlı şeker, glikoz, fruktoz, izoglikoz, aspartam, vs. gibi terimler varsa o ürünleri alırken bir kez daha düşünün. Bir ürünün içinde glikoz şurubu olduğunu maalesef tadarak anlayamazsınız fakat aldığınız ürünün içindekiler kısmında verdiğimiz yazılardan birisini görürseniz glikoz şurubu içerir demektir; Glikoz şurubunun ambalajlardaki diğer isimleri: G37 -Glikoz Şurubu (DE-37) G40-Glikoz Şurubu (DE-40) G58-Glikoz Şurubu (DE-60) G95-Glikoz Şurubu (DE min97) M50-Yüksek Maltoz Şurubu, M38-Maltoz Şurubu, F85-Fruktoz Şurubu,Yüksek Fruktozlu Glikoz Şurubu şeklinde yer almaktadır. NBŞ´lerin Zararları Konusunda Tıp dünyasından gelen uyarıları da dikkate alalım.?